Home » Sikkerhed » Hackere afpresser Danmark som aldrig før
Hackere afpresser Danmark som aldrig før

Hackere afpresser Danmark som aldrig før

Share

Hackerne har for alvor rettet deres angreb med ransomware imod Danmark. Alene i februar 2016 var der ca. 60 pct. flere angreb i Danmark med den frygtede afpresnings-malware end i hele 2015.  Det viser en ny opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro

Danmark har aldrig oplevet flere tilfælde af digital afpresning end netop nu. Det viser en opgørelse af de angreb, Trend Micro – ét af verdens største it-sikkerhedsfirmaer – har registreret i 2015 og 2016.

Alene i februar 2016 var der ca. 60 pct. flere angreb i Danmark med den frygtede afpresnings-malware end i hele 2015.  Det viser en ny opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro

Samtidig er Danmark gået fra at repræsentere 0,39 pct. af alle globale ransomware-angreb i 2015 til i februar 2016 at repræsentere 3,44 pct. 

Ved hjælp af såkaldt ransomware angriber hackerne virksomheders og privatpersoners computere og kaprer deres data, så de bliver utilgængelige. Derefter forlanger hackerne en løsesum for at frigive dataene igen.

Se også:  Berygtet botnet rammer danske virksomheder i hidtil uset omfang

Hackerne kan afpresse dig med et værktøj til 70 kr.

“Ransomware er blevet ekstremt billigt. Enhver hacker kan uden problemer købe ransomware for mindre end 70 kr. på Deep Web, som er internettets undergrundsverden.

Og så er ransomware et effektivt værktøj, fordi det spiller på offerets frygt for at miste sine data som fx vigtige virksomhedsdokumenter eller personlige fotos. Det får mange til at betale løsesummen, selvom de ikke kan være sikre på, at hackerne frigiver deres data,” siger Jesper Mikkelsen.

Han advarer dog imod at betale løsesummen.

“Hvis man betaler, er man med til at finansiere de cyberkriminelle, og der er ingen garanti for, at man får sine data igen. Samtidig viser man, at man er villig til give efter for pres, og dermed er der større risiko for, at hackerne går efter netop dig igen,” forklarer Jesper Mikkelsen.

Danske virksomheder under pres

Se også:  Krigen i Ukraine har ikke ført til flere it-trusler – men risikoen stiger

Ifølge Trend Micros opgørelse er størstedelen af ransomware-angrebene i Danmark rettet imod virksomheder.

79 pct. af angrebene i februar 2016 var rettet imod større danske virksomheder, mens 16 pct. var rettet imod mindre virksomheder. De sidste ca. 5 pct. var rettet imod andre, bl.a. privatpersoner.

Crypto-ransomware i vækst

Det er især såkaldt crypto-ransomware, hackerne bruger imod Danmark. Mens crypto-ransomware blev brugt i 69 pct. af angrebene mod Danmark i starten af 2015, bliver værktøjet nu brugt i 99,8 pct. af tilfældene.

“Crypto-ransomware krypterer/koder offerets data, og det er stort set umuligt at afkode dem uden den nøgle, som kun hackerne har. Så ofte er der kun to valgmuligheder, hvis man er ramt af crypto-ransomware: betal løsesummen eller gendan dine data fra en backup, hvis du altså har en,” siger Jesper Mikkelsen.

Ifølge FBI betalte amerikanske ofre for crypto-ransomware-varianten Cryptowall ca. 117 mio. kr. i løsesum til hackere i perioden april 2014-juni 2015.


TAGS
ransomware
Trend Micro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S