Hackere afpresser Danmark som aldrig før

Hackere afpresser Danmark som aldrig før

Share

Hackerne har for alvor rettet deres angreb med ransomware imod Danmark. Alene i februar 2016 var der ca. 60 pct. flere angreb i Danmark med den frygtede afpresnings-malware end i hele 2015.  Det viser en ny opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro

Danmark har aldrig oplevet flere tilfælde af digital afpresning end netop nu. Det viser en opgørelse af de angreb, Trend Micro – ét af verdens største it-sikkerhedsfirmaer – har registreret i 2015 og 2016.

Alene i februar 2016 var der ca. 60 pct. flere angreb i Danmark med den frygtede afpresnings-malware end i hele 2015.  Det viser en ny opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro

Samtidig er Danmark gået fra at repræsentere 0,39 pct. af alle globale ransomware-angreb i 2015 til i februar 2016 at repræsentere 3,44 pct. 

Se også:  Datasikkerheden er alt for slap

Ved hjælp af såkaldt ransomware angriber hackerne virksomheders og privatpersoners computere og kaprer deres data, så de bliver utilgængelige. Derefter forlanger hackerne en løsesum for at frigive dataene igen.

Hackerne kan afpresse dig med et værktøj til 70 kr.

“Ransomware er blevet ekstremt billigt. Enhver hacker kan uden problemer købe ransomware for mindre end 70 kr. på Deep Web, som er internettets undergrundsverden.

Del denne