Home » Mobiltelefon » Hackere kunne aflytte mobiltelefoner – opdater din Android nu
Hackere kunne aflytte mobiltelefoner – opdater din Android nu

Hackere kunne aflytte mobiltelefoner – opdater din Android nu

Share

Et alvorligt sikkerhedshul i et chipsæt betyder, at hackere har kunnet aflytte brugeres telefonsamtaler. Chipsættet sidder i 37 procent alle mobiltelefoner. Alle Android-brugere bør opdatere

En række populære mobiltelefon-mærker er ramt af et alvorligt sikkerhedshul. Ifølge analytikere hos Check Point Research har hackere adgang til chip-producenten MediaTeks kredsløb i mobiltelefoner. Det vil kunne give de cyberkriminelle adgang til for eksempel at aflytte brugerne.

Sikkerhedshullet findes i lyd-processoren i Mediateks nyeste chip-serier. De benyttes i mobiltelefoner fra producenter som OnePlus, Xiaomi og Realme, oplyser Check Point Research.

Chip-producenten advaret

Efter opdagelsen af sikkerhedshullet kontaktede Check Point Software Technologies MediaTek, som ifølge sikkerhedsfirmaet nu skulle have lukket hullet med den seneste sikkerhedsopdatering.

Se også:  Her er den største trussel mod din nye iPhone

”MediaTeks chipsæt bliver benyttet i hele 37 procent af alle smartphones globalt, og derfor har vores analytikere gennem længere tid undersøgt, om ondsindede hackere kan ramme brugere via chippen. Konklusionen er desværre, at det kan de, og hvis hackere udnytter sikkerhedshullet, kan de aflytte telefonen og installere apps uden brugerne bemærker det,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Sørg for at opdatere

Niels Zimmer Poulsen fortsætter:

“Da vi opdagede sikkerhedshullet, kontaktede vi straks MediaTek, der har lukket hullet i deres seneste sikkerhedsopdatering. Derfor opfordrer vi alle Android-brugere til at sikre, at deres telefon er opdateret med den seneste opdatering.”

Se også:  OnePlus Nord 2 5G er landet – her er alt du skal vide

TAGS
hacker
Mobiltelefon
sikkerhed
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S