Home » Sikkerhed » 50 procent stigning: Det smarte hjem er under angreb
50 procent stigning: Det smarte hjem er under angreb

50 procent stigning: Det smarte hjem er under angreb

Share

Det er ikke helt uden risiko at have en app-styret lampe eller højttaler med taleassistent. Hackerne har i hvert fald fået øje på det smarte hjem, og der skete en stigning i antallet af angreb på næsten 50 procent i første halvår.

IoT-enhederne i private hjem er kommet i hackernes søgelys. Har du eksempelvis en højttaler med taleassistent, en app-styret lampe, et Wi-Fi-køleskab, et Wi-Fi-forbundet termometer eller en Wi-Fi-router, skal du være en smule mere bekymret, end du måske plejer at være.

Cybersikkerhedsfirmaet Bitdefenders halvårlige trusselsrapport for forbrugere viser en global stigning på 46 procent i antallet af suspekte hændelser fra IoT-enheder fra januar til juni i år.

Analysevirksomheden IDC forudser, at der verden over vil være 41,6 milliarder IoT-enheder i 2025. Det øger bekymringen, når man allerede nu ved, at IoT-enheder udgør et alvorligt problem for vores digitale sikkerhed.

Se også:  IoT indtager nye brancher i Danmark

“Mange fabrikanter af IoT-enheder tager ganske enkelt ikke sikkerheden alvorligt. Når vi installerer kameraer eller smartlåse i vores hjem, så forventer vi at sikkerheden er i orden, men det er langt fra tilfældet,” fortæller Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender og fortsætter:

Det er ikke godt nok

“Enheder bliver sendt på markedet med alvorlige sårbarheder, produkterne holder op med at modtage sikkerhedsopdateringer, kort tid efter de er blevet solgt, forbrugerne får ikke forklaret, hvor vigtigt det er at skifte passwordet til enheden, osv. Det er ganske enkelt ikke godt nok, taget i betragtning at de her produkter efterhånden er i rigtig mange hjem.”

Hackere, der målretter deres angreb mod IoT-enheder, er som regel efter én af to ting, fortæller Liviu Arsene.

“Enten går hackerne efter personlige informationer, eller de vil bruge enheden som en del af deres botnet.”

Se også:  Nyt smart home-system gør hjemmet bæredygtigt og intelligent

Botnet er betegnelsen for et netværk af enheder, hvis computerkraft hackere bruger i deres angreb. Det kan være ved såkaldte DDoS-angreb, hvor hackerne oversvømmer en server med trafik fra botnettet, så serveren lægges ned.

Hackerne leder konstant efter huller

Bitdefenders telemetri viser, at 55 procent af alle identificerede hændelsesrapporter fra IoT-enheder i private hjem meldte om angreb, hvor der blev scannet efter sårbarheder i enhedens internet-porte. Det betyder, at hackerne konstant scanner efter sårbare IoT-enheder, og det viser med al alvor ifølge Bitdefender, hvor vigtigt det er at have sikkerheden i orden.

“Hackerne udvikler selvfølgelig deres angreb i takt med at IoT-enheders popularitet vokser. Så sikkerheden bliver nødt til at følge med, hvis ikke vi skal se nogle meget alvorlige hændelser i fremtiden,” advarer Bitdefenders Liviu Arsene.


TAGS
digitale assistenter
hacker
IoT
smart hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S