Home » Stationær computer » Hackerangreb mod Apple fortsætter
Hackerangreb mod Apple fortsætter

Hackerangreb mod Apple fortsætter

Share

Sikkerhedshuller i Apples iOS styresystem medfører usikkerhed blandt
Apple-brugere, der længe har lænet sig tilbage uden at bekymre sig om
virus eller hackerangreb. Den tid er forbi, da Apple-brugere langt fra
er fredet hvad angår internetsikkerhed, siger dansk sikkerhedsekspert.

På trods af Apples popularitet i store dele af verden viser nye tal fra analysefirmaet IDC, at hele 85 % af smartphone-brugere benytter sig af Googles Android. Hackere har altid haft en forkærlighed for de systemer, hvor flest mulige mennesker bliver ramt, hvilket har været tilfældet med Android og Windows. Sikkerhedseksperten mener derfor, at dette er en af de væsentligste grunde til, at Apple ikke har været udsat for ligeså mange hackerangreb som konkurrenterne.

Apples succes er stadig voksende og ligger højere end både Microsoft og Google på listen over de bedst rankede brands i 2014.

“I takt med Apples succes er de seneste hackerangreb mod Apples styresystem kun lige begyndt og vil helt sikkert fortsætte i et større omfang. Det er derfor altafgørende, at du beskytter dine personlige oplysninger på nettet, uanset om du anvender Apple-produkter, der kører på deres eget iOS system eller produkter med Android eller Windows, siger sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra det danske sikkerhedsfirma www.MYSecurityCenter.com

De mange sikkerhedshuller der er fundet i Apples iOS styresystem illustrerer, at Apple-brugere langt fra er fredet, når det kommer til sikkerhed på internettet.

For nylig blev en ny teknik, der anvendes af hackere, identificeret af Det Nationale Råd for Cybersikkerhed. Teknikken der kaldes ”Masque Attack” gør det muligt at hacke sig ind i Apples enheder, hvilket medfører alvorlige sikkerhedshuller hos softwaregiganten. Ved hjælp af denne teknik er det muligt at stjæle login-oplysninger, hvilket gør det nemt at finde frem til personlige data i iPhones og iPads.

“Apple-brugere og danskere generelt er ligeglade med om fremmede får adgang til vores personlige oplysninger og tænker hverken på internet- eller mobilsikkerhed. Men med den seneste tids identitetstyveri og hackerangreb af bl.a. iCloud er det hamrende vigtigt, at du sikrer alle de enheder, som du går på nettet med”, siger sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen.

Han vurderer, at vi i fremtiden vil se mange flere forsøg på hackerangreb, hvor phishing vil være blandt de førerende teknikker, som hackere vil anvende. Og uanset hvilket styresystem du bruger, er det vigtigt at tænke sig om og beskytte sig, hver gang du benytter internettet.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S