Home » AOD Pro » Hackerne har fået øje på Linux – trussel mod virksomheder i skyen
Hackerne har fået øje på Linux – trussel mod virksomheder i skyen

Hackerne har fået øje på Linux – trussel mod virksomheder i skyen

Share

Linux er en integreret del af skyen og den digitale infrastruktur, men ifølge VMware er cloud-miljøer både ubeskyttede og i søgelyset hos de cyberkriminelle

Det meste udbredte operativsystem i verden er stadig Windows i en eller anden version, og det gælder ikke mindst, når det drejer sig om servere i virksomheder og i datacentre. Men Linux er det meste udbredte operativsystem til cloud-computing, og ifølge VMware er netop dette styresystem hurtigt ved at blive cyberkriminelles adgangsbillet ind til multi cloud-miljøer, og det kan true virksomheder verden over.

VMware har lige frigivet rapporten Exposing Malware in Linux-based Multi-Cloud Environments, og i den står at læse, at de cyberkriminelle er i fuld gang med at forstærke angrebene mod Linux-baserede systemer.

Se også:  Tre ud af fire virksomheder har været ofre for it-kriminalitet - sikkerhedsbudgetterne er for små

VMware oplyser, at blandt andet ransomware er i vækst. Her bliver angrebene målrettet de Linux host-images, der bruges til at ændre på arbejdsbelastningerne i virtualiserede miljøer.

Flere angreb – og mere komplekse

Rapporten kan også fortælle, at malware rettet direkte mod Linux-operativsystemer stiger både i volumen og kompleksitet og generelt er en stigende trussel mod cloud-miljøerne.

Ifølge VMware skal virksomhederne have langt mere fokus på at prioritere opsporing af trusler, ikke mindst fordi de nye trusler retter sig mod skyen for at gøre så stor skade som muligt.

Et af de værktøjer som VMware oplever, bliver brugt i øjeblikket, er Cobalt Strike, en software, som kan give fjernadgang til computere, men som også kan udnyttes af de cyberkriminelle.

Se også:  Outsourcing kan give små virksomheder samme netværkssikkerhed som store

Værktøjet er en kendt trussel mod Windows-baserede computere, og VMware ser det derfor kun som helt naturligt, at det nu også bliver brugt mod Linux- systemer.

Hent viden – og vælg zero trust

VMware råder til, at it-ansvarlige sætter sig mere ind i de trusler, der retter sig mod Linux-baserede systemer, og at sikre, at de er opdaterede og beskyttede på samme måde som Windows-baserede systemer.

Ifølge VMware er det bedste, en virksomhed kan gøre i denne sammenhæng at indføre en zero trust-adgang for at sikre den bedst mulige sikkerhed på deres netværk.

Den fulde rapport kan du læse her.


TAGS
Cloud
linux
sikkerhed
skyen
VMWare

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S