Home » Andet » Hace PCMH45 [TEST]: Et sundt indeklima til kontoret eller hjemmet
Hace PCMH45 [TEST]: Et sundt indeklima til kontoret eller hjemmet

Hace PCMH45 [TEST]: Et sundt indeklima til kontoret eller hjemmet

Share

Især i vinterhalvåret kan tør luft give gener, men tørre øjne foran computeren kan forhindres

Hvis du i løbet af vinterhalvåret har oplevet tørre øjne, tørre slimhinder eller tør mund, når du har siddet foran computeren, så er du måske en af de mange mennesker, der har problemer med indeklimaet.

Især i meget nybyggeri kan der opstå problemer med tør luft hovedsageligt i vinterhalvåret. Det måtte redaktionen sande, da vi flyttede ind i nye lokaler på Nordhavn i København.

Redaktionslokalerne har nemlig et frisk-luftssystem med indblæsning og udsugning, men ikke decideret airconditioning, og som følge ramte vi ind i problemer med tør luft.

Det er heldigvis et problem, der er nemt at imødekomme, og vi testede derfor en luftbefugter fra Hace beregnet til kontorer eller større lejligheder.

Luftbefugtere

Luftbefugtere findes i to varianter enten med varm eller kold luft. Varmluftsløsningen bruger mere strøm og sender logisk nok varm luft ud, mens den billigere og mere udbredte storrumsløsning med koldt luft er mere strømvenlig og sender kold luft ud. Vores testobjekt, Hace PCMH45, er en koldluftsversion, der kan klare et areal op til 250 m2.

Luftbefugteren har seks indstillinger, så du selv kan bestemme, hvilken grad af fugtighed, du vil have i dine lokaler. De rangerer fra 30 %, 40 %, 50 %, 60% og 70% samt den sjette mulighed, der er kontinuerlig, så maskinen kører hele tiden.

Den rette luftfugtighed

Hace PCM45 var utrolig brugervenlig med nem vandpåfyldning i toppen og med en advarende bip-lyd, når vi havde nået maskimum (man skal dog ikke lade sig narre af vandindikatoren på siden).

Derudover er der mulighed for at tilslutte en vandslange, hvis man vil slippe for at påfylde vand. Filteret skal udskiftes ca. en gang om året alt efter vandets hårdhed i dit område.

Virksomheden bag luftbefugteren Hace anbefaler, at den relative luftfugtighed om vinteren ikke bør komme under 45 %, men vi valgte selv et niveau på

40 %, som vores ønskede mål. Når du har valgt niveau af fugtighed, sørger luftbefugteren selv for at tænde ved behov, og via det indbyggede hygrostat sørger den for, at det ønskede niveau holdes.
Der er dog også indbygget timer, der giver mulighed for, at luftbefugteren kan køre i 2, 4 eller 8 timer, hvorefter den slukker.

Luftbefugteren var heldigvis hurtig til at få vores tørre luft (som nåede helt ned på 15 %) op på knap 40 %, og det kunne mærkes i arbejdet foran computeren.

Vi måtte påfylde vand ca. hver anden dag, men det er individuelt efter, hvor meget maskinen skal arbejde for at bringe luftfugtigheden op på det ønskede niveau samt hvor mange mennesker, der arbejder i lokalet.

Støjniveauet ligger på ca. 30 dB, hvilket er under mange luftbefugtere til private hjem, men selvom det blev bemærket, når den slog til, var støjen ikke et problem.

Hace PCMH45
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Design
  • Støjniveau
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Hace PCMH45 er utrolig brugervenlig, pæn og effektiv luftbe-fugter, der fik has på vores tørre luft på redaktionen. Støjniveauet var acceptabelt og prisen god.«

Nøgletal
Pris: 3999 kr.
Areal: Op til 250 m2
Kapacitet: 45 liter pr. døgn
Type: Koldluftsbefugter
Effekt: 70 watt
Vandtank: 30 liter + mulighed for tilslutning af vandslange
Støjniveau: 30 dB
Størrelse: 750 x 745 x 440 mm/ 5 kg

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Hace
luftbefugter
luftfugtighed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S