Gymnasiepiger vil programmere i efterårsferien

Gymnasiepiger vil programmere i efterårsferien

Share

På IT-Universitetets IT-Camp den 16.-17. oktober kan teenagepiger med en spirende interesse for it og teknologi blive klogere på blandt andet programmering, robotter og big data. Interessen har været overvældende, og de 50 pladser er blevet revet væk

Programmering bliver ofte sammenlignet med et sprog – og det er et sprog med stor indflydelse på vores gennemdigitaliserede samfund. ITU arbejder derfor målrettet med at øge andelen af kvinder på de tekniske uddannelser, og IT-Campen er et af tiltagene, der skal booste unge kvinders interesse for teknologi. Selvom arrangementet foregår midt i gymnasiernes efterårsferie, må ITU melde udsolgt af de 50 pladser – og også ventelisten er godt fyldt op.

Se også:  Guide: Retro-programmering

Den store interesse glæder Mads Tofte, rektor på ITU.

”Vi afholder IT-Campen for at vise unge kvinder, der går i gymnasiet, at it og teknologi også er for dem. På IT-Campen vil de få praktisk erfaring med programmering og se eksempler på, hvad man egentlig kan med it, for eksempel inden for sundhedssektoren. Det handler i høj grad om at bruge sin kreativitet og logiske sans til at skabe digitale løsninger, som gør en positiv forskel i vores hverdag,” siger han.

Deltagelse i IT-Campen kræver ingen erfaring med it. De to dage byder blandt andet på undervisning i at programmere en robot til at tegne figurer og en workshop, hvor kvinderne får mulighed for at udforske mulighederne i sundhedsdata.

Se også:  Guide: Kom i gang med at bygge din første app
Erfaring giver appetit på mere

Del denne