Home » AOD Pro » Guide: Videokonference på den nemme og billige måde
Guide: Videokonference på den nemme og billige måde

Guide: Videokonference på den nemme og billige måde

Share

Baggrunden er dyster, men selv om coronavirus forsvinder igen, er der ikke nogen tvivl om, at videokommunikation for anden gang i dette årtusinde har fået et gevaldigt boost – og heldigvis er der masser af nemme og billige redskaber i værktøjskassen

Ifølge nyhedsbureauet Reuters fik Microsoft Teams 12 millioner nye brugere på blot en enkelt uge, da frygten for coronavirus betød, at der blev beordret hjemmearbejde. Det svarer til en vækst på 37,5 procent. Væksten har desuden betydet, at Microsoft har skruet op for hastigheden i udviklingen af nye funktioner i sin egen løsning til videokonference.

Således har Teams fået funktioner rettet mod sundhedssektoren, der gør det muligt også at anvende løsningen til telemedicin. Desuden skulle Microsoft arbejde på en funktion baseret på kunstig intelligens, så man kan fjerne en rodet baggrund og erstatte den med et digitalt kontorlandskab, når man skal deltage i en videokonference.

Se også:  Skærmmøder kræver sund fornuft

Så jo. Begivenheder, vi ikke selv er herre over, kan bestemt være med til at booste såvel teknologisk udvikling som udbredel-se. Vi så det senest for 10 år siden, da den islandske vulkan Eyjafjallajökull gik i udbrud, og askeskyer lammede flytrafikken over det meste af Europa.

Nu hedder udfordringen coronavirus. Vi hverken kan eller må rejse rundt til konferencer og møder. Effekten fra Eyjafjallajökull er selvfølgelig aftaget noget hen over årene, men udbruddet satte for alvor skub i en udvikling, der betød, at vi ikke længere var afhængige af kostbare videokonferenceløsninger installeret i nærmest hellige teknologikapeller i virksomheden.

Mindre og billigere

Vi så mindre løsninger, mere prisbillige løsninger og frem for alt løsninger, der kan afvikles på medarbejderens computer uanset, hvor han eller hun befinder sig. Den udvikling er blot blevet forstærket siden da og vil yderligere blive boostet nu, hvor vi er mange, der sidder derhjemme.

Se også:  Prisvenligt headset til online-møder

Det siger sig selv, at det har øget behovet for at kunne kommunikere via både lyd og billede med det forhåndenværende udstyr. Et eksternt 4K-kamera samt en god mikrofon og højttalere er naturligvis at foretrække, men computerens, tablettens eller smartphonens indbyggede ditto løser den akutte udfordring.

De populære løsninger

Med Hangout-applikationen i Google G Suite kan du for eksempel starte en videosamtale med en eller flere personer.

Stort set alle computere, tablets og smartphones er i dag udstyret med et webkamera af en rimelig kvalitet, og skulle det knibe med lydgengivelsen, når du langt med et par hovedtelefoner. Så er du klar til videokonference med flere eller videomøde med en enkelt uden at skulle investere i yderligere hardware.

På softwaresiden er der både mulighed for at anvende gratis apps eller abonnere på en betalingstjeneste. Hvad du får mest glæde ud af, afhænger helt og holdent af dit konkrete behov.

Google G Suite: Alt efter om du har et Basic-abonnement til 40 kr. om måneden, et Business-abonnement til 75 kr. om måneden eller et Enterprise-abonnement til 170 kr. om måneden, har du her adgang til
Hangout Meet video- og talekonference med henholdsvis 100, 150 eller 250 deltagere pr. opkald.

Microsoft Teams: Fås i en gratis stand alone-version og i flere forskellige betalingsversioner, der indgår i Office 365-pakkerne, nemlig Essentials til 30 kr. om måneden, Premium til 80 kr. om måneden og Enterprise til 145 kr. om måneden. Funktionaliteten stiger naturligvis i takt med prisen.

TAGS
microsoft teams
videochat
videokonference
Videosamtale
zoom

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S