Home » Sikkerhed » Guide: Undgå at blive snydt når du handler på nettet
Guide: Undgå at blive snydt når du handler på nettet

Guide: Undgå at blive snydt når du handler på nettet

Share

Der kan være mange fordele ved at handle på nettet, men også nogle ubehagelige ulemper, hvis du ikke passer ordentligt på. Svindel med online-handel er blevet mere udbredt, men med de rette forholdsregler, kan du trygt shoppe løs. Læs her, hvad du skal passe på

Danskerne er blandt de største onlineshoppere i Europa, og det er slet ikke så underligt. Webbutikkernes store succes skyldes nemlig, at vi i højere grad kan researche på de varer, vi finder online, inden vi trykker køb, vi kan handle fra et langt bredere udvalg online, end vi nogensinde har kunnet i vores lokale butikker, og så kan mange webbutikker i dag levere vores varer fra den ene dag til den anden. Det er faktorer, der får e-handel til at passe perfekt ind i en travl hverdag.

Online-svindel er blevet mere udbredt

E-handel har dog sine ulemper, og en af dem er de mange kopivarer og falske hjemmesider, der florerer på nettet. Problemet med falske varer er vokset stødt i løbet af de sidste par år, og i dag oplever flere og flere forbrugere at blive snydt ved handel online. Den seneste undersøgelse fra MarkMonitor, som er eksperter i online brandbeskyttelse, viser, at utrygheden blandt onlineshopperne har bredt sig i 2017 – 45 procent af forbrugerne frygter, at de kommer til at købe falske varer online, og 31 procent har allerede oplevet at blive snydt af onlinesvindlere.

Se også:  Hvordan spotter du en fupbutik?

Vi har derfor samlet seks tips, der klæder dig på til sikker e-handel.

Tip 1: Tjek prisen – onlinesvindlere er blevet klogere

Onlinesvindlere har opdaget, hvad der får forbrugernes alarmklokkerne til at ringe. Fx har de fundet ud af, at hvis de sælger varerne for billigt, så lugter forbrugerne lunten. Derfor er falske varer ofte sat til salg med kun en lille prisreduktion. Du skal derfor være på vagt over for selv de mindste rabatter og altid tjekke den anbefalede udsalgspris, inden du trykker køb.

Tip 2: Gå på opdagelse på hjemmesiden

Selv om nogle hjemmesider ser professionelle ud ved første øjekast, er onlinesvindlerne ikke altid lige smarte, når det kommer til siderne ”Om” og ”Ofte stillede spørgsmål”. Gør dig selv en tjeneste og tjek de sektioner ud. Sørg også for at undersøge detaljerne omkring levering og vær opmærksom på, om virksomhedens beliggenhed stemmer overens med de andre detaljer. Du kan også søge efter postadressen, da ægte hjemmesider altid vil være registrerede.

Se også:  GDPR har sat dansk e-handel tilbage
Tip 3: Betal i sikkerhed

Hver gang du bliver bedt om dine loginoplysninger eller bliver opfordret til at indtaste dine kreditkortoplysninger, skal siden være beskyttet af en såkaldt Secure Sockets Layer (SSL)-forbindelse. Når SSL-forbindelsen er aktiv, vil et ikon med en hængelås blive vist i adresselinjen. I nogle browsere vil webadressen begynde med https://, hvilket også er et godt tegn på, at hjemmesiden er sikker.

TAGS
internet-handel
internetsvindel
webshopping

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S