Home » Software » Guide: Udforsk Affinity Photos Personas
Guide: Udforsk Affinity Photos Personas

Guide: Udforsk Affinity Photos Personas

Share
6 Eksport

Når du er færdig i Photo Persona, gemmer du filen som en lagdelt .afphoto-fil for at bevare den i en tilstand, som du kan vende tilbage til. Hvis du vil oprette en lille, men højt detaljeret fil, du kan dele online, kan du skifte til Export Persona, der rummer et væld af valgmuligheder.

Export bygger på skiver – man kan skære et enormt, sammensat billede op og eksportere dele af det som individuelle filer. Funktionen bevarer også lagstrukturen, som den var før eksport, og man kan derfor eksportere individuelle lag som filer [Billede D].

Billede D

>> Der er et “Slice”-værktøj på venstre side. Med det kan man vælge områder af et billede og eksportere dem som filer, hvis man har lyst til det. Når man skal eksportere lag, vælger man et i panelet “Layers” og vælger “Create Slice.” Der er et “Export Options”-panel øverst til højre, og her kan man indstille filtype, bitdybde og kompressionsniveau for de filer, man redigerer. Når man er færdig, åbner man “Slices”-panelet. Nu skal man enten klikke “Export Slices (N)”, hvor N er antallet af slices, man vil eksportere, eller også skal man gøre det en ad gangen.

Se også:  Sådan redigerer du nemt fotos online – uden at det koster noget

>> Man kan eksportere en enkelt fil fra Photo Persona ved hjælp af “File > Export”. Her kan man vælge mellem filtyper, resampling-metoder og kompressionsniveauer, men hele Slices-historien udgør ikke længere nogen komplikation.

Lagdelte fremskridt

Man kan bruge Develop Persona på et individuelt lag, hvis man foretrækker det. Vi anbefaler at optage rå billeder med kameraet og behandle Affinity (eller Lightroom/Adobe Camera Raw) som et digitalt mørkekammer, men Develop kan klare meget med behandlede data.
Del dit billede op i lag ved hjælp af for eksempel “Flood Select”-værktøjet, og fjern måske himlen fra landskabet.

Dernæst skal du sikre dig – mens de begge er synlige – at kun én er valgt i “Layers”-paletten til højre i Photo Persona. Klik på knappen øverst til venstre. Den fører dig til Develop, og Affinity husker, hvor skillelinjen er. Eventuelle justeringer, du laver i Develop, gælder kun for det lag, du har valgt.

Se også:  Sådan gør du mange fotos mindre med et gratis program

TAGS
Affinity Photo
Billedbehandling
Billedredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S