Home » Software » Guide: Udforsk Affinity Photos Personas
Guide: Udforsk Affinity Photos Personas

Guide: Udforsk Affinity Photos Personas

Share

Serifs Affinity-suite af kreativitet-apps, der for nylig blev afrundet med lanceringen af Publisher, har en kuriositet, som man ikke ser andre steder.

Hver app er delt op i sektioner, kaldet Personas, der er rettet mod en specifik opgave, og som ændrer styringsredskabernes facon, når man går ind i dem. Affinity Photo har for eksempel Photo Persona, der kan klare de fleste billedredigeringsopgaver; Liquify Persona til pixel-effekter; Develop Persona, der bearbejder rå billedfiler; Tone Mapping Persona til oprettelse af HDR-billeder; og Export Persona, der reducerer filstørrelser og finjusterer kompressionsforhold.

Vektorgrafik-appen Designer har noget lignende, mens Publisher fungerer som hjørnesten, der binder de andre sammen og integrerer dem i sine Personas, således at man ikke behøver at forlade én app for at bruge en anden. Det er meget for én app, men de er funktioner, som i andre programmer ville være filtre eller komplekse dialogbokse.

Det er en intelligent brug af den plads, brugerfladen giver dem. Man kan fokusere på den enkelte opgave og måske endda spare tid, fordi man kan organisere dem i et gnidningsløst workflow. Læs her, hvordan de fungerer.

Se også:  Her er 4 forrygende programmer, der er helt gratis
1 Rå filer

Behandling af rå filer i Affinity er som at bruge Lightroom. Gå til “File > Open”, og vælg din fil. Hvis der bliver fundet et råt billede, åbner Affinity det i Develop Persona. Værktøjerne svarer til dem i Lightroom og Adobe Camera Raw, men hvis du kommer i tvivl, er der et nyttigt tip i nederste venstre hjørne.

2 Brugen af faner

Bortset fra cropping (beskæring) kan du stort set ignorere værktøjerne i venstre side. Den egentlige action er til højre, hvor der er skydere – ligesom i Lightroom. Men der er en fiks forskel på Serifs og Adobes produkter: Justeringerne bliver organiseret i grupper, som man kan skifte mellem ved hjælp af faner, der også kan virke som fritsvævende vinduer. Sektionerne “Basics” og “Enhance” indeholder værktøjer som “Exposure”, “Shadows” og “Highlights.”

Se også:  Her er fire geniale gratis-programmer, der gør livet lidt nemmere

Der er en linsekorrektionsfane med profiler til enkeltklik-korrektion af populære linser plus tjekbokse til fjernelse af kromatisk aberration, farveforvrængning og vignettering. Skarphed (eller “Detail Refinement”) og støjreduktion bor i fanen “Details”, mens man finder monokrom konvertering og split-toning under “Tones”.

3 Overlays

Man kan male en justering på et råt billede ved hjælp af fanen “Overlays” og de tre Overlay-værktøjer til venstre: paint, erase og gradient. Hvis du opretter et nyt Overlay, får du mulighed for at vælge et område, som du vil justere for sig selv, ved hjælp af Overlay Brush eller Gradient.

Du skal bruge viskelæderet til at rydde op: Vælg det i fanen “Overlay”, og foretag en justering i en anden fane. Bland det ind i resten af billedet ved hjælp af en gennemsigtigheds-skyder. Hvis du vil redigere hele billedet, går du tilbage til “Master” [Billede A].

Billede A

TAGS
Affinity Photo
Billedbehandling
Billedredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S