Home » Apps » Guide: Ud med de digitale distraktioner
Guide: Ud med de digitale distraktioner

Guide: Ud med de digitale distraktioner

Share

Man kommer nemt på gale veje: Man begynder dagen med de bedste intentioner, men inden man har set sig om, har man brugt tre timer på at se popvideoer på YouTube. Det er fint nok, hvis man blot hygger sig, men det er et problem, hvis man hygger sig, mens man faktisk burde arbejde. Cold Turkey Blocker gør det muligt at begrænse hyggen til et nærmere angivet tidsrum.

Windows 10’s indbyggede Forældrekontrol dækker et tilsvarende område såsom definering af tidsgrænser, men Cold Turkey Blocker er endnu skrappere: Den fungerer på tværs af webbrowsere og med virtuelle private netværk, og hvis du beslutter dig for at investere i betalingsversionen (Pro), får du nogle virkelig avancerede blokeringsværktøjer. Men som vi skal se i denne guide, er den gratis version utrolig god til at skaffe det værste tidsspilde af vejen og sikre, at man er fokuseret på det, man formodes at foretage sig.

Se også:  Guide: Få Bluetooth til at virke i din computer
1 Hvilken extension skal du bruge?

Når du første gang installerer Cold Turkey Blocker på dit system, skal du også installere den relevante extension til Google Chrome (eller den browser, du nu bruger) [Billede A]. Cold Turkey Blocker understøtter både Firefox og Opera, men den fungerer desværre ikke sammen med den seneste version af Microsofts Edge-browser. Medmindre du er fanatisk Edge-fan, vil vi under alle omstændigheder anbefale dig at bruge en alternativ browser. Og i dette tilfælde må du blot forhindre dig selv i at falde for fristelsen til at bruge Edge for at omgå blokeringen.

Billede A

2 Installer applikationen

For det første skal du naturligvis hente den gratis version af Cold Turkey Blocker: Gå til https://getcoldturkey.com, klik på den store grønne “Get it now”-knap, og klik så på “Download Now” for at hente “Basic”-versionen. Når Cold Turkey er installeret på dit system, starter du programmet, hvorefter det spørger dig, hvilken browser-extension du vil installere. Klik på den grønne “Install”-knap i det nye vindue, der kommer frem [Billede B], så installerer programmet den relevante extension til din Chrome-, Opera- eller Firefox-browser.

Billede B

3 Slå din extension til

Du skal først slå din extension til, og det gør du ved at klikke på “On/Off”-knappen, så den ikke længere er grå. Du kan altid komme til denne side ved at skrive “chrome://extensions” i adressefeltet [Billede C]. Du skal også huske at klikke på “Details”-linket under Cold Turkey-ikonet, fordi der er en vigtig indstilling, vi skal slå til.

Billede C

4 Slå incognito til

Godt og vel halvvejs nede i extension-menuen finder du valgmuligheden “Allow in incognito” [Billede D]. Den skal være slået til, for ellers kan du eller en hvilken som helst anden person omgå Cold Turkey ved at sætte Chrome i incognito-tilstand, programmets privat-browsing-tilstand. Hvis du ikke tilvælger denne funktion, lukker Cold Turkey automatisk Chrome efter et minut, hver gang du starter den, for at forhindre potentielt uønskede narrestreger.

Billede D

TAGS
Adgangskontrol
forældrekontrol
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S