Home » Tips og trick » Guide: Træn din hjerne med små spil
Guide: Træn din hjerne med små spil

Guide: Træn din hjerne med små spil

Share

Microsoft Store er fyldt med små, gratis spil, som prikker til din hjerne. De små spilapps kan skærpe din logik, så du går styrket ind til eksamen, eller måske endda afværge demens

Nintendo havde fat i noget rigtigt, da firmaet i 2006 lancerede Dr. Kawashima’s Brain Training på spilleenheden DS. Siden da, har det været alment accepteret, at hvis du fuldfører et par småspil hver dag, skærpes dine synapser, og dine neuroner fornyes.

Ideen bag hjernetræning er, at hvis du ikke bruger de små grå, forfalder de. Du kan endda skærpe din logiske sans med spil (godt, hvis du skal til matematik-eksamen). Med alderen er det også sådan, at menneskers kognitive evner vil sygne hen, medmindre vi jævnligt motionerer dem.

Uanset fordelene, er spillene jo bare sjove at lege med, og når der nu findes så mange gratis spil, hvorfor så ikke prøve? Alle apps, vi viser her, er gratis tilgængelige i Microsoft Store. Nogle af dem findes dog også i en betalingsversion.

Se også:  UNIX fylder 50 år
1 Mind Games Free

Her er 29 spil, som tester en bred vifte af kognitive opgaver på tværs af hukommelse, reaktionstid, ordforråd og andre forhold. Det hjælper ikke at husk svarene. Klik på et spil, og du testes på tid, nogle gange på delt opmærksomhed. Point vises til sidst. Med tiden vil du se, om du er blevet bedre.

2 Mind: Brain Training

Her får du fem kategorier med spil, der allesammen tester de små grå. Flere har samme gentagne mønstre med blinkende firkanter, eller hvor du skal tælle oplyste firkanter. Det er en vanskelig opgave at vælge syv i et net på over 100 inden få sekunder, og det bliver kun gradvist lettere for hver gang.

Se også:  3 udfordrende - men nemme - spil til hjemmelivet
3 Microsoft Sudoku

Det japanske tællespil med tre gange tre rækker er stadig populært. Du kan her tage noter, viske ud og modtage op til tre hints pr. omgang. Tallene, som egentlig er brikker, trækkes rundt med musemarkøren, og trækket vises som en tegnet streg på skærmen. Spillet kan deles på en Xbox.

4 The Chess Lv.100

Skak stimulerer, så hvorfor ikke tage et parti mod din computer? Lv.100 drives af Crazy Bishop Chess Engine, som har været med i flere verdensomspændende turneringer for computerskak. Appen har 100 niveauer, med en maksimal ELO-rating på 2300 (her når du næppe nogensinde op). Indbyggede annoncer vises nederst i skærmen.

TAGS
hjerne
Psykiatri
Spil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S