Home » Software » Guide: Træk lyden ud af en videofil
Guide: Træk lyden ud af en videofil

Guide: Træk lyden ud af en videofil

Share
4 Indstil encoder

Fold nu “Audio”-sektionen ud. Efter at have bekræftet (eller ændret) dit outputformat skal du justere visse andre indstillinger – i mange tilfælde kan de automatiske indstillinger fint bruges, men du vil måske gerne prøve forskellige indstillinger (hvis du for eksempel henter musik i et surroundsoundformat, og du gerne vil mixe den ned til en basal stereooptagelse med to kanaler).

Der er en hel sektion med encoder-indstillinger til avancerede brugere – der er et emne, du kan vende tilbage til, hvis din hentede audiofil ikke lyder så godt, som du havde forventet. Lige nu skal du lade de fleste audioindstillinger stå på auto (en undtagelse kunne være rullemenuen “Audio Channels” til at indstille den førnævnte tokanal-stereoindstilling), og rulle ned.

Med en volumenskyder kan du øge trackets lydstyrke (op til tre gange det originale lydstyrkeniveau) eller mindske den (vælg et tal mellem 0 og 0,99). Begynd med 1 x – det kan du eventuelt senere justere.

Hvis din videofil skulle indeholde flere audiotracks, klikker du i rullemenuen på “Audio track to convert” for at bekræfte, at det er det korrekte track, som er blevet valgt.

Hent audio fra onlinevideo

En anden rig kilde til audio er onlinevideoer. Det kan lade sig gøre at downloade videoen og derefter hente audiodelen ved hjælp af Pazera Free Audio Extractor, men en endnu bedre fremgangsmåde er at installere et dedikeret værktøj til download og udskilning af audiosporet på én gang.

Se også:  Guide: Rediger video nemt og gratis

Et sådant værktøj er 4K YouTube to MP3 (www.4kdownload.com/products/product-youtubetomp3). Til trods for dets navn understøtter programmet en lang række onlinekilder, herunder Soundcloud, Vimeo, Facebook og Flickr, og det kan konvertere til OGG og M4A, foruden mp3.

Efter installationen starter man programmet og klikker “Preferences” for at indstille det valgte format, kvaliteten (standardindstillingen er “original”) og outputmappen. Find så det videoklip, som indeholder den audio, du ønske at udskille, i din browser, og kopiér URL’en til Udklipsholder. Gå så tilbage til 4K YouTube to MP3, og klik på knappen “Paste Link”. Læn dig tilbage, og vent på, at filen bliver downloadet og konverteret.

5 Indstil time offset

Fold fanen “Additional settings” ud. Her kan du angive et start- og sluttidspunkt. Man kan skrive det ene eller dem begge. Ingen starttidsangivelse betyder, at man henter alt fra begyndelsen af filmen til den tid, der er specificeret i “End time offset”, og det modsatte gælder også: Hvis du angiver et “Start time offset”, men intet “End time offset”, bliver alting efter dit starttidspunkt gemt i audiofilen [Billede C].

Skriv dine ønskede tal i felterne “Hours”, “Min”, “Sec” og – hvis det er muligt – ”Millisec”, og klik på knappen “Play” foroven i hovedvinduet.
Det starter afspilning fra nøjagtig det tidspunkt, der er angivet under “Start time offset”, og du kan således bekræfte (eller ændre) det punkt, hvor din audiofil begynder.

Billede C

6 Udskil din audio og afprøv den

Gennemgå dine indstillinger endnu engang, og klik “Convert”. Dit track bliver hentet på få sekunder [Billede D]. Afspil nu den hentede audiofil for at høre, hvordan den lyder. Er den for lav? Brug “Volume Slider” under “Audio” til at skrue op for lyden, og prøv igen.

Se også:  Få mere ud af din pc med disse gratis programmer

Er lydkvaliteten ikke god nok? Du oplever måske forvrængning, hvis lydstyrken ikke er konsistent. Prøv en anden profilindstilling, eller udforsk encoder-indstillingerne, og prøv ikke-automatiske indstillinger for at se, hvad der sker.

Billede D

Når det gælder om at forbedre kvaliteten hos mp3-filer, burde de fleste valgmuligheder under “Audio” mere eller mindre give sig selv. I de fleste tilfælde vil det forbedre situationen at vælge højere tal såsom bitrates, bitdybde og sample-frekvenser, til trods for at det betyder forøgede filstørrelser.

Endelig gælder det, at jo mere processorkraft og ram man har, desto hurtigere går udskilningsprocessen – vores 32 GB Ryzen 7 2700-pc udskiller audio ved omkring et sekund for hver minut af lyd. Det gør det praktisk muligt at eksperimentere med forskellige indstillinger, indtil man har fundet den ideelle audioudgave, man ønsker sig.

TAGS
Audio
lydredigering
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S