Home » Software » Guide: Træk lyden ud af en videofil
Guide: Træk lyden ud af en videofil

Guide: Træk lyden ud af en videofil

Share

Du har et dejligt stykke musik, som du gerne vil lytte til. Det eneste problem er, at det ligger på en video. Men giv ikke op: Du kan trække lydsiden ud af videoen med for eksempel Pazera Free Audio Extractor

Pazera Free Audio Extractor finder du på www.pazera-software.com/products/audio-extractor. Her benytter vi den portable 64-bit version.

1 Rip en optisk disk

Hvis den audio, du vil hente, ligger på en optisk disk, skal du først rippe tracket til video. Download og installer MakeMKV (www.makemkv.com), der virker med både dvd og Blu-ray, og som laver en ukomprimeret kopi i mkv-format, som Pazera kan læse.

Efter start sætter du disken i drevet, åbner MakeMKV og klikker på drevikonet for at læse diskens indhold. Dernæst vælger du titlen, idet du bruger dens størrelse som rettesnor (eller rip alle tilgængelige titler, hvis du ikke er sikker).

For at forhindre forvirring senere hen kan du pakke hver titel ud og fravælge alle audiotracks på nær det, du vil beholde. Når det er gjort, vælger du en mappe på drevet og klikker på knappen “Make MKV” for at rippe den.

2 Vælg de tracks du vil hente

Uanset om du har rippet en disk eller har en eksisterende videofil ved hånden, er dit næste skridt at starte Pazera Free Audio Extractor. Klik på knappen “Add files” for at gennemse og vælge den video, der rummer den lyd, du ønsker. Hvis den pågældende film er delt op i flere kapitler, finder Pazera dem og opregner dem under hovedtitlen.

Se også:  Apple opgraderer Final Cut Pro og Logic Pro – de udnytter kræfterne i nye chips

Pazera går faktisk endnu længere og vælger automatisk hvert enkelt kapitel i stedet for hovedfilen, og det betyder, at der bliver oprettet separate audiofiler for hvert kapitel i din film. Hvis du hellere vil hente hele audiotracket eller ønske at uddrage en specifik del af filmen, højreklikker du på et af sporene og vælger “Invert selection” eller trykker Ctrl-I [Billede A] for at vælge hovedfilmen i stedet for dens enkelte kapitler.

Billede A

Hvis du vil gemme audio fra en specifik del af filmen, skal du identificere de nøjagtige start- og sluttidspunkter i timer, minutter, sekunder og (valgfrit) millisekunder fra filmens begyndelse.

Det gør du ved at åbne din videofil i en filmafspiller med en tidslinjeskyder, der viser tiden – Windows 10’s Film & TV-afspiller går for eksempel ned til sekundniveau.

Se også:  Pinnacle Studio tager videoredigering til næste niveau i stor opgradering

Hvis du ønsker endnu større kontrol, kan du prøve VLC Media Player. Vælg Playback > Speed > Slower, hvis du døjer med at finde de nøjagtige start- og sluttidspunkter, og installer Time-add-on’en, hvis du vil have vist den aktuelle tid i millisekunder med henblik på et mere præcist valg [Billede B].

Billede B

3 Indstil grundlæggende parametre

Du vil bemærke fire faner, der kan foldes ud, i feltet til højre. Fold først “Output” ud for at vælge, hvor du vil gemme din konverterede fil. Klik på rullemenuen “Output directory” for at vælge en anden mappe, end den videoen i øjeblikket ligger i.

Du kan også vælge at omdøbe filen ved at føje et præfiks og/eller suffiks til det eksisterende filnavn – vælg enten din egen navnekonvention, eller klik på pil ned for at tilføje et tidsstempel eller et outputformat.

Hvis du hurtigt vil vælge et forudindstillet audioformat, folder du “Profile” ud og klikker på rullemenuen for at fremkalde et udvalg af almindelige outputformater fra mp3 til wav og færdige indstillinger, der bygger på den ønskede kvalitet. Vælg en profil, du vil bruge som skabelon til din audiofil, og gå videre.

TAGS
Audio
lydredigering
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S