Home » Guide » Guide: Tilslut et eksternt drev til din pc
Guide: Tilslut et eksternt drev til din pc

Guide: Tilslut et eksternt drev til din pc

Share

Udvid din computers lagerkapacitet med et eksternt drev. Det er hurtigt gjort, og det kan ændre den måde, du arbejder på: Du får nem backup og kan flytte “tunge” filer og mapper væk fra pc’ens harddisk

Eksterne harddiske er ret billige for tiden, så hvis din pc’s interne drev – eller ssd – knager i fugerne, fordi det er fyldt til randen med dokumenter, billeder og videoer, hvorfor sig ikke hælde overskuddet over på et eksternt drev?

I sig selv giver det ingen hastighedsgevinst at tømme et internt drev. Men du kan få sådan noget som filindeksering til at gå hurtigere, så din processor har mulighed for udføre andre opgaver, eller du kan få en virusssanning til at gå hurtigere end før.

Se også:  Vind en bærbar højttaler

Tidligere kunne du tilslutte et eksternt drev til din pc på mange forskellige måder, men i dag hersker USB-indgangen, og her er USB 3.0 markant hurtigere end forgængeren USB 2.0. Hvis du har en ny, kraftig bærbar pc, har du måske endda de små USB-C-porte. De er dog ikke så almindelige endnu, så der kan du få brug for en adapter.

1 Tilslut drevet

Nogle USB-drev får strøm direkte fra USB-stikket, mens andre skal bruge en ekstern strømforsyning. Hvis du har den sidste slags, skal du slutte den til strømmen, før du kobler den på pc’en. Drevet skulle gerne med det samme dukke op i Stifinder. Du kan godt slutte et USB 3.0-drev til en USB 2.0-port, men du får kun 2.0-hastighed.

Se også:  Guide: Fyr op under Windows
2 Kontrollér formatet

Drev sælges som formaterede, så du kan bruge dem med det samme. Men du kan have behov for at reformatere dit drev afhængig af, hvad det skal bruges til. Med et drev på et par terabyte lagerkapacitet er det mest almin-delige format til Windows noget, der hedder NTFS. Det kan du selv ændre på dette format.

3 Reformatér dreve

De fleste computere, også Apples, kan læse NTFS-formaterede drev, selv om de ikke altid kan gemme noget på dem. Hvis du vil bruge drevet til at udveksle data med en computer, som bruger et andet styresystem kan du reformatere til exFAT, som kan læses og skrevet på en lang række systemer, herunder spillekonsoller.

TAGS
backup
eksternt drev
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S