Home » Gratis software » Guide: Bedre screenshots med smart gratis program
Guide: Bedre screenshots med smart gratis program

Guide: Bedre screenshots med smart gratis program

Share

Selvom Windows-operativsystemet har indbyggede værktøjer til at tage screenshots, så er de noget begrænsede.

Der er for eksempel ikke nogen hurtig måde at ændre billedformatet og kvaliteten eller at automatisere skærmskud ved at tage dem med regelmæssige intervaller. Heldigvis kan open source-værktøjet ShareX stille alle dine skærmskuds-behov.

Dette program imiterer det indbyggede skærmskudsprogram i Windows, men det kan også tage screenshots af specifikke områder på dit skrive-bord i høj kvalitet samt i videoformater. Du kan tilgå disse funktioner via ShareX’ intuitive rullemenu eller ved at lave dine egne hurtige og nemme tastaturgenveje.

Hvis du nogensinde skal skrive en manual eller gennemgang, indeholder billedredigeringsværktøjet i ShareX en række meget tilfredsstillende funktioner til at fremhæve og anmærke vigtige områder. Og i den guide du læser lige nu, vil vi gennemgå, hvordan du kan downloade og opsætte ShareX, tage basale og avancerede skærmskud, lave tastaturgenveje, tage screenshots med faste intervaller og endda redigere billeder helt uden, at det koster dig en rød øre.

Selvom denne guide hjælper dig med de basale funktioner, så kradser den kun i overfladen af de utallige funktioner, der findes i ShareX. Hvis du vil gå dybere ned i disse, så overvej at læse dokumentationen på hjemmesiden for ShareX på https://getsharex.com/docs/faq.

Se også:  Guide: Styr din NAS med brugervenligt gratis-program
1 Download og Installer ShareX

Åbn din webbrowser og gå til https://getsharex.com. Klik på knappen “Download.” Installeren fylder kun omkring 5,5 MB. Når den er downloadet, dobbeltklikker du på den. Nu vil Windows 10 bede dig om at bekræfte, før du fortsætter. Klik for at acceptere licensbetingelserne og vælg “Next.” Bekræft din installationsfolder og klik “Next” for at fortsætte. Vælg “Next,” og derefter “Install” for at afslutte installationen og tilføje en genvej til skrivebordet.

2 Tag dit første screenshot

ShareX indeholder et stort antal værktøjer til at tage skærmskud. For at tage almindelige skærmskud skal du først starte programmet ved at dobbeltklikke på genvejen på skrivebordet. Derefter åbner du rullemenuen i øverste venstre hjørne af skærmen. Indtil videre skal du blot vælge “Fullscreen.” ShareX afspiller en lukkerlyd for at bekræfte, at skærmskuddet er taget. Programmet spørger dig også, om du vil oploade billedet.

Se også:  Gratis sikkerhed [TEST]: De bedste gratis firewalls

Indtil videre klikker du blot “No.” ShareX viser et miniaturebillede af det seneste screenshot nederst til højre i vinduet. Dobbeltklik på miniaturen for at åbne billedet. Som udgangspunkt bliver screenshots gemt i C:\ Brugere\Ditbrugernavn\ Dokumenter\ShareX.

3 Avancerede Screenshots

Da du klikkede på rullemenuen, bemærkede du måske, at der er mange alternative måder at tage billede af hele skærmen. Vælg “Window” for at tage et billede af det aktive vindue. Når du har klikket på den, viser ShareX en liste af åbne vinduer. Klik på det ønskede vindue for at tage et billede. Brug “Monitor” til at tage screenshots af enhver ekstern skærm, du har forbundet. Sekundære skærme kan ses i rullemenuen.

Du kan bruge “Region” til at fange et specifikt område af skærmen; klik og træk over dit ønskede område, slip derefter museknappen for at tage billedet. Hvis du har brug for at tage flere billeder af det samme område på skærmen, så vælg “Last Region.” Dette gemmer et skærmskud af det tidligere område, du markerede, hver gang, du klikker på det.

TAGS
AOD Download
screenshot
ShareX

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S