Home » Andet » Guide: Tag bedre skærmbilleder med din Windows-computer
Guide: Tag bedre skærmbilleder med din Windows-computer

Guide: Tag bedre skærmbilleder med din Windows-computer

Share

Med indbyggede værktøjer i Windows er det nemt at tage skærmbilleder. Du kan tilmed supplere med gode og gratis apps for perfekte skud af indholdet på din skærm

Hvis du vil have et billede af det, som findes på din pc-skærm, behøver du ikke finde kameraet eller mobiltelefonen frem. I stedet kan du tage et billede af hele skærmen eller bare en del af den ved hjælp af værktøjer, der er indbygget i Windows. Faktisk findes der adskillige metoder, du kan bruge i Windows, og hvis du anvender et tredjepartsværktøj, vil du opdage, at mængden af muligheder bliver endnu større.

Skærmbilleder er relevante på flere måder. Måske du arbejder på et projekt, hvor du har brug for at henvise til noget på skærmen. Det kan være, du har behov for hurtigt at fange en fejlmeddelelse, der dukker op og forsvinder igen, eller vil dokumentere indholdet på en hjemmeside eller tage et stillbillede fra en film, du ser. Uanset hvad du leder efter, er der forskellige metoder for at tage skærmbilleder. Hver især er de velegnede i forskellige situationer og til forskellige behov.

Se også:  Guide: Behersk Windows’ skjulte genveje
1 Print skærmen

Den nemmeste måde at tage skærmbilleder på er at trykke på tasten ”Print Screen”. På nogle computertasta-turer hedder den ”Prt sc”, ”Prt scr” eller lignende. Bliv ikke overrasket, hvis der ikke sker noget som helst, når du trykker. Et tastetryk kopierer blot et aktuelt billede af skærmen til Udklipsholder.

2 Importér skærmbilleder

Printene (eller aftrykket af skærmen) kan nu importeres til et billedredigeringsprogram. Dette kan være alt fra Paint (følger med Windows 10) til et professionelt program som Adobe Photoshop. Processen er den samme. Åbn programmet, åbn ny fil og tryk på tasterne Ctrl + V, eller vælg ”Indsæt” fra menuen Rediger.

Se også:  Hvordan tager jeg et screenshot på en Mac? – så nemt er det
3 Optagelse fra bestemte vinduer

Med ”Print Screen”-tasten kopieres hele skrivebordet. Ønsker du kun at affotografere indholdet af et bestemt vindue, kan du bruge beskæringsværktøjet i din fotoeditor eller vælge tasterne Alt + Print Screen. Herved kopieres kun indhold fra det aktive vindue til Windows’ Udklipsholder.

TAGS
screenshot
skærm billede
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S