Home » NAS » Guide: Styr din NAS med brugervenligt gratis-program
Guide: Styr din NAS med brugervenligt gratis-program

Guide: Styr din NAS med brugervenligt gratis-program

Share
4 RAID-on

Gå nu til “Storage > Disks,” og vælg en af de drev, du vil bruge som ny lagerplads (ikke den vi lige har installeret OMW på, eller et drev der allerede har data skrevet på det). Drev skal have deres partitionstabeller nulstillet, før de kan bruges sikkert i RAID-arrays, så tryk på “Wipe”-knappen, og gentag dette for andre nye lagerdrev. Ikke-tomme drev kan ikke så let bruges i RAID-arrays, men hvis du har nok plads, kan du kopiere dataen til et nyt array, slette det gamle drev, og udvide arrayet til at inkludere det.

Gå til “Storage > RAID Management,” og klik på knappen “Create”. OMV kan håndtere alt fra spejling af to eller flere drev (RAID 1) til dual parity over fire eller flere drev (RAID 6), samt flere konfigurationer ud over og imellem disse.

Se også:  Western Digital lancerer hurtige ssd'er med udvidet NAS-ydelse

Striping (RAID 0) giver ikke meget mening i en NAS, for netværksbåndbredden er højst sandsynligt en begrænsende faktor. Navngiv dit array. Vælg et RAID-niveau i forhold til det antal drev du har, og mængden af redundans du kræver eller ønsker. Vi havde tre billige 1 TB-diske, så vi lavede et RAID 5-array.

5 Sjov med Filsystem

Det tager lang tid at lave array, hvis du bruger RAID 5 eller 6 (vores tog omkring 10 timer), men du kan starte med at bruge det med det samme, dog i en degraderet tilstand, mens paritets-strukturen bliver initialiseret. Før vi kan kopiere noget data, skal vi dog skænke et filsystem til arrayet.

Gå til “Storage > Filesystems” og klik “Create” [Billede C]. Vælg RAID-enhed, sandsynligvis navngivet “/dev/md0” og vælg et filsystem. Medmindre du har grund til at tro noget andet, er Ext4 et godt valg. Gå nu til “Access Rights Management > Shared Folders,” og skab nogle foldere.

Se også:  Qnap vælger kinesisk processor til ny NAS – et svar på den globale chipmangel

Billede C

6 tid til Samba

Der er adskillige måder, du kan dele disse delte foldere, men den mest anvendte måde er at bruge Samba, som gør dine delinger synlige via Windows NetWorking. Opret en bruger fra “Access Rights Management > Users”-siden, så et password er påkrævet for at se delingerne.

Gå til “Services > SMB/CIFS.” I fanen “Settings” kan du konfigurere kosmetiske detaljer såsom navne til arbejdsgrupper, og i fanen “Shares” kan du tilføje din delte folder og gøre den “Public” eller “Read Only.” For mere avanceret indstillinger så gå tilbage til “Shared Folders”-indstillingerne [Billede D].

Billede D

TAGS
AOD Download
nas
RAID
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S