Home » NAS » Guide: Styr din NAS med brugervenligt gratis-program
Guide: Styr din NAS med brugervenligt gratis-program

Guide: Styr din NAS med brugervenligt gratis-program

Share
3 Vær Smart

Moderne harddiske er smarte. Så smarte at de overvåger deres eget helbred og holder styr på alle vitale ting. Anormaliteter i disse SMART (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology)-attributter kan være tegn på kommende drevfejl, så hold øje med dem, du køber dig måske nok tid til at kunne genhuse dine data (eller erstattet en fejlende harddisk, hvis den er del af et array), før det forsvinder i en sky af ulæselige sektorer. Fra menuen til venstre skal du gå til “Settings > S.M.A.R.T.” og trykke påknappen “Enable”.

I fanen “Devices” aktiverer du SMART for hvert af dine lagerdrev og eventuelt også for OS-drevet. Drev gemmer på listig vis et par sektorer, så ulæselige sektorer kan reallokeres, og denne reallokerede sektor er en af de myriader af attributter, som OMV nu flittigt holder øje med. Skulle den give problemer, vil du se en rød cirkel i status-rækken, og du kan undersøge det yderligere med knappen “Information” [Billede B].

Billede B

Tit er disse advarsler isolerede hændelser og ikke noget, du bør bekymre dig over, men hvis der hurtigt kommer flere, bør du handle hurtigt.

Prøv et plugin

OpenMediaVault kan nemt udvides, og der findes en lang række plugins på “System > Plugins.” USB-backup-værktøjet er ret smart til automatisk at tage backup af foldere (såsom dine meget vigtige dokumenter og fotos) til et USB-drev. Der er også plugins til Transmission BitTorrent-klienten eller krypteret lagerplads via LUKS. Der findes en del mere eventyrlystne tredjeparts-plugins fra OMV-Extras.

Se også:  De bedste gratis-programmer

For at aktivere disse gå til http://omv-extras.org/joomla/index.php/guides, download .deb-filen til OMV 4.x, og følg resten af instruktionerne på denne side. Listen af mulige plugins vokser, og der er blandt andet kommet plugins som SnapRAID og MergerFS plugins for mere fleksibel lagring – konventionel RAID kan føre til spildt plads på drev med forskellige størrelser.

Du kan finde en ny “OMV-Extras”-menu til at tilføje flere repositories, inklusiv Docker, TeamViewer, og Plex, som kan indeksere dit mediebibliotek (hvis bare det er blot en smule organiseret til at starte med) og dermed forvandle din NAS til en komplet mediestreamings-løsning. Det kan sende video til enhver enhed med en web-browser og løbende transkode video. Når du først har aktiveret repositoriet og opdateret det, kan Plexmediaserver-plugin’et findes på listen.

Se også:  Kan du ikke få plads nok? – Denne NAS har 24 drevlagerpladser

TAGS
AOD Download
nas
RAID
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S