Home » Internet » Guide: Streaming fra skyen
Guide: Streaming fra skyen

Guide: Streaming fra skyen

Share

En anden tjeneste er Soundcloud, hvor du streamer gratis musik og podcasts via nettet. Danmark er endnu ikke omfattet, men ifølge folkene bag Soundcloud arbejdes der på, at vi også får adgang til abonnementsordningerne Go og Go+, som giver offlineadgang fra 45 kroner om måneden, afhængig af enhed.

Se også:  Nu er det slut med gratis prøveperioder på Netflix

Ellers findes der masser af tjenester, som tilbyder streaming af lydbøger med dansk tale. Herunder Storytel og Mofibo. Alternativt er der engelske Amazons Audible (www.audible.com), hvor du køber og streamer over nettet. Med et abonnement kan du downloade en bog om måneden til en fast pris på 67 kroner. Du slipper helt uden om alle betalinger med bibliotekernes eReolen, som også har lydbøger.

Bibliotekerne udlåner e- og lydbøger gennem eReolen. Tjenesten findes også som mobilapp.

Stream TV og film

De tider er forbi, hvor vi er bundet til flow-tv (den løbende sendeflade) eller en video til at optage udsendelser. Takket være skyen kan du se de nyeste tv-udsendelser on-demand fra stationer som TV2 og DR. Disse streames via internettet til din pc, settop-boks, smartphone eller smart-tv. Ofte gennem en app eller browseren.

Du kan også købe tv-serier og film digitalt gennem iTunes, Microsoft Store og Google Play. Når du har købt, streamer du dit indhold gennem en proprietær app til understøttede enheder. Denne form for indhold beskyttes normalt ved hjælp af DRM (Digital Rights Management), hvilket betyder, at du ikke bare kan downloade og bruge filen, som du vil.

Se også:  Ny streamingplatform fra DR skal konkurrere mod Netflix - prøv den nu

Der er selvfølgelig også Netflix, Viaplay og HBO Nordic. Tjenesterne er et alternativ til dyre kabel- og satellit-tv-pakker, i stedet betaler du pr. måned. Netflix og HBO Nordic er udelukkende on-demand-tjenester, der kombinerer film, dokumentarer og tv-serier med originalt indhold (for eksempel tv-serien Stranger Things på Netflix). Priserne starter fra 89 kroner om måneden.

På Netflix kan du se film, tv-serier og dokumentarer fra en ekstern enhed, en konsol, tv-boks eller browser.

Viaplay er lidt anderledes. Streamingtjenesten deler indhold med tv-selskabet Viasat, og du kan gennem Viaplay abonnere på den udvidede sportspakke med indhold fra UEFA Champions League. Viaplay koster ligeledes 89 kroner om måneden. Skal du have sporten med, stiger prisen til 269 kroner om måneden.

Giv adgang til dine fotos

Tjenesten Google Foto er tilgængelig for alle med en Google-konto. Den grupperer automatisk dine fotos efter dato.

Du har adskillige muligheder, når det gælder synkronisering og deling af adgang til billeder via skyen. Er hovedformålet at synkronisere fotos fra mobilenheder til din pc, kast et blik på appen, som udbyderen af din skytjeneste har. Både Microsofts OneDrive og Google Drev kan indstilles til automatisk at uploade dine skud (og videoer) til en bestemt mappe (for eksempel Billeder), som derefter synkroniseres tilbage til dine andre maskiner.

Se også:  Dansk designer sælger fremtidens tv til forrygende pris

Du kan også dele med et bredere publikum. Sociale netværk som Facebook og Twitter gør det let at dele billederne, både fra din mobile enhed og din stationære computer. Er dit fokus på deling gennem sociale medier, så prøv Instagram, Flickr eller Google Fotos.

Tjenesterne har styrker og svagheder, så vælg den platform, som passer til dit behov. Se blandt andet efter mulighed for at tagge billeder (med detaljer som placering, personer, dato og så videre), at kunne organisere fotos i albums og dele med andre uden, de skal tilmelde sig.

TAGS
Cloud
HBO Nordic
mediestreaming
Netflix
skyen
Spotify
streaming
Tidal

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S