Home » Internet » Guide: Streaming fra skyen
Guide: Streaming fra skyen

Guide: Streaming fra skyen

Share

Brug skyen til at streame din musik, dine fotos, film og tv-serier overalt. Dermed slipper du for at have det liggende på din pc

Digitalmedier har ændret måden, hvorpå vi hører og ser musik, film og billeder. Og takket være skyen kan du leje i stedet for at købe, og takket være bedre og stærkere internet er det også muligt at få adgang til alle dine medier på farten ved at bruge skyen til at håndtere dem i en proces kaldet streaming.

Streaming af musik

Udover Apple (iTunes og Apple Music) og Microsoft (Groove Musik), er det bedst kendte valg til streamingmusik over internettet Spotify. Tjenestens katalog er stort, og du kan vælge en gratis version til pc eller mobil.

Se også:  Ny platform skal gøre det nemmere at livestreame i professionel kvalitet

Det er det ultimative miks af radiostation, med udvalgte afspilningslister og seneste udgivelser, og en jukebox, som du bruger til at opbygge din egen virtuelle samling af albums og afspilningslister. Opgrader til Spotify Premium (99 kroner om måneden efter 30-dages prøveperiode) for at få adgang til hele samlingen og få mulighed for at downloade lydspor til offline-brug, lytte i HD-kvalitet og slippe for annoncer.

I Danmark har vi også Tidal med et katalog på 46 millioner sange og næsten 190.000 musikvideoer. Du kan teste tjenesten gratis i 30 dage, derefter koster det 99 kroner om måneden. Vil du have tabsfri hi-fi, stiger prisen til 199 kroner om måneden.

Hos Tidal kan du også købe musik i tjenestens egen butik, kaldet TIDAL Store. Konkurrenten Deezer tilbyder musik-streaming på stort set samme vilkår. Her kan du også vælge en abonnementsform, som er gratis, men du slipper ikke for reklamer, du kan ikke downloade, og kun én bruger kan anvende tjenesten ad gangen.

Hos Tidal kan du med abonnement lytte til musik og se musikvideoer samt købe album til download. layer.

Uanset, hvilken tjeneste du vælger, skal du være logget ind på den brugerkonto, som du opretter første gang, du melder dig til. Du kan tilgå musikken online på din pc i et downloadet program, i en webplayer eller på farten streame fra tjenestens servere til en ekstern enhed, for eksempel din smartphone.

Se også:  Spotify afslører den mest spillede musik i 2021 - inklusiv din egen private hitliste

Er du glad for musik, er det klart en fordel at vælge en tjeneste, hvor du selv kan lave musiklister og tilgå den offline, for eksempel på en flyrejse. Er du tilhænger af at købe musikken album for album til digital download, så vær opmærksom på, hvilket format, albummet leveres i.

Hos Tidal kan du vælge mellem MP3, som er et ganske udbredt format, og det tabsfrie format kaldet FLAC. I tilfældet Purple Rain af Prince i særudgave steg prisen fra 118 kroner (MP3) til lidt over 212 kroner (FLAC). Er du i tvivl om, hvorvidt din enhed understøtter FLAC, så har Tidal en sektion, som forklarer om understøttede formater og enheder.

Stream dine egne medier

Brug skyen til at streame dine egne foto- og videosamling over nettet. Det kan ske ved hjælp af tjenester som Plex (vist her) og Emby.

Filmstreamingtjenester (for eksempel Netflix) er normalt er begrænsede. Du har ingen kontrol over indholdet, og du er bundet til en specifik leverandør. Har du en stor samling af digitale medier, du selv ejer, kan du i stedet bygge en ubegrænset og uendelig mediestreaming-service. Emby og Plex gør det muligt at lave en privat medieserver med dit indhold, som streames til enheder på dit lokale netværk og længere væk via nettet.

Med Plex installerer du serveren på din pc, eller – hvis du vil køre det i døgndrift – på en kompatibel strømsvag enhed som Raspberry Pi 3 eller en mellemklasse Seagate eller QNAP netværkslager (eller NAS).

Efter tilføjelse af medier, får du adgang til serveren via din browser eller appen Plex Media Player. Gå til Indstillinger > Fjern-adgang for at sætte det op. Understøtter din router UPnP-videresendelse, bør det være ligetil. Ellers kan du klikke på linket i Plex-appen for mere detaljerede instruktioner om, hvordan du konfigurerer serveren manuelt.

TAGS
Cloud
HBO Nordic
mediestreaming
Netflix
skyen
Spotify
streaming
Tidal

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S