Home » Sikkerhed » Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed
Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed

Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed

Share

7 Indstil app-kodeord
Du kan opnå endnu stærkere sikkerhed ved at oprette app-kodeord, der er unikke kodeord til specifikke apps og enheder – du har for eksempel ét kodeord til din Outlook-mail på hjemme-pc’en og et andet kodeord til din tablet eller telefon. Du skal aktivere totrinsbekræftelse for at bruge denne funktion, og det gør du via Sikkerhedsindstillinger under Microsoft-konto.

8 Indstil din firewall
Enhver pc har åbne porte. De gør det muligt for data at passere frem og tilbage, men de kan også bruges af ondsindet software. En firewall er et stykke software, der blokerer de porte, som ikke bliver brugt af godkendte apps, og Windows har en indbygget firewall [Billede E]. Den kan du finde i sektionen “System og sikkerhed” under Kontrolpanel. Sørg for, at den er aktiveret, medmindre du har en separat firewall installeret.

9 Bloker pop-op-vinduer
Pop-op-vinduer bliver ofte brugt til at vise overbevisende, men falske fejlmeddelelser – eller til at indlæse ondsindet materiale. Edge-browseren i Windows 10 blokerer som standard pop-op-vinduer, men hvis du bruger en anden browser, skal du måske aktivere funktionen i softwarens “Indstillinger”-menu. Hvis du vil blokere næsten alle reklamer, kan du installere en ad-blocking-extension.

10 Tag backup af alting
Uanset hvor sikker du gør din pc og de tjenester, du bruger, kan det stadig gå galt. Vi har set store firmaer blive hacket og deres kunder blive bragt i fare. Laptops kan blive stjålet. Det er vigtigt at forberede sig på katastrofer og have en backup af alt det, der er vigtigt [Billede F] – ikke på pc’en, men på en separat enhed, for eksempel et eksternt drev eller en cloudtjeneste såsom OneDrive.

Tænk på børnene

Glem ikke dine børn. Brug noget tid på at indstille sektionen Familieindstillinger, så du ved, hvad de kan få adgang til på familie-pc’en.

TAGS
sikkerhed
sikkerhedssoftwareoftware
Windows update

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S