Home » Sikkerhed » Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed
Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed

Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed

Share

4 Opret et gendannelsespunkt
Når du ved, at du har en problemfri pc, skal du lave et systemgendannelsespunkt. Det betyder, at hvis du bliver inficeret og lider af ondsindet software, kan du rulle tiden tilbage på din pc og gendanne den til dens jomfruelige tilstand. Du opretter sådan et punkt ved at søge efter “gendannelsespunkt” og derefter klikke “Opret et gendannelsespunkt > Systembeskyttelse”. I Windows 10 skal du aktivere “Systemgendannelse” i sektionen “Konfigurer” [Billede C].

5 Brug stærke kodeord
Nogle af de hyppigst brugte kodeord er “123456”, “qwerty” og “kodeord.” Det er en frygtelig ide at bruge dem. Skurkenes software kan gætte simple kodeord på en brøkdel af et sekund, og hvis man bruger det samme kodeord på flere sites, kan de få adgang til alt, hvad man laver. Hvis du ikke er god til at huske kodeord, kan du hente en app som LastPass (www.lastpass.com), der foreslår kodeord og gemmer dem for dig.

6 Brug totrinsbekræftelse
Hvis det overhovedet er muligt, skal du bruge totrinsbekræftelse – også kendt som totrinsgodkendelse – til at beskytte dig selv, når du er online. Den tilføjer et ekstra lag af sikkerhed, når du logger på et site på en computer eller en anden enhed, det ikke genkender. Typisk sender sitet en kode til ens mobiltelefon, og uden denne kode kan man ikke komme ind. Du kan aktivere funktionen på din Microsoft-konto i siden Sikkerhedsindstillinger [Billede D].

TAGS
sikkerhed
sikkerhedssoftwareoftware
Windows update

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S