Home » Sikkerhed » Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed
Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed

Guide: Stram op på pc’ens sikkerhed

Share

Det er en jungle derude. Når vi er online, skal vi slås med de forskellige banditter, der færdes på internettet: ondsindet software; folk, der er ude efter vores onlinekonti; falske “phishing”-links og andre ubehageligheder.

Den gode nyhed er, Windows rummer en lang række værktøjer, der styrker sikkerheden, og de er ikke svære at installere eller bruge. I denne guide skal du møde de vigtigste Windows-funktioner, der er med til at beskytte pc’en, og du lærer, hvordan du kan få dem til at virke rigtigt.

Vores skærmdumps er fra Windows 10, der er den hidtil sikreste version af Windows, men de redskaber og funktioner, vi nævner, virker også fint i ældre versioner. Til disse Windows-versioner anbefaler vi, at man bruger et tredjeparts-antivirusprogram, men bortset fra det virker sikkerhedsfunktionerne på stort samme måde i alle versioner af Windows siden Vista.

Det skal du bruge: Windows 10
Hvis du har en ældre version af Windows, bør du også bruge et tredjeparts-antivirusprogram.

1 Opdater Windows
Mange sikkerhedsproblemer er allerede blevet løst, og Microsoft opdaterer regelmæssigt Windows for at rette fejl og løse potentielle problemer. Disse opdateringer virker imidlertid kun, hvis man har dem installeret på pc’en, og det gør man bedst ved at slå automatiske opdateringer til i “Indstillinger > Opdatering og sikkerhed” [Billede A]. Hvis du ikke vil have automatiske opdateringer, skal du selv sørge for at tjekke dem.

2 Sørg for effektiv antivirus
Windows 10 har sin egen indbyggede sikkerhedssoftware, Windows Defender Security Center. Hvis du imidlertid kører en ældre version af Windows, anbefaler vi, at du installerer et tredjeparts-antivirusprogram såsom Kaspersky Free, AVG Free eller Avast. Uanset hvilken antivirussoftware du bruger, er det afgørende, at du holder den opdateret ved at downloade den nyeste database – nye vira og andre former for ondsindet software bliver opdaget hver dag.

3 Opdater dine apps
Du har opdateret Windows og din antivirus – hvad med Adobe Reader [Billede B] eller Flash Player? Disse apps og mange andre bliver ofte hjemsøgt af folk, der laver ondsindet software, fordi de ved, at mange pc-brugere ikke opdaterer dem. Nogle apps plager en, hver gang der kommer en opdatering – Adobe Reader, for eksempel – mens andre kræver, at man gør det manuelt.

TAGS
sikkerhed
sikkerhedssoftwareoftware
Windows update

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S