Home » Spil » Guide: Spil Windows-spil i Linux
Guide: Spil Windows-spil i Linux

Guide: Spil Windows-spil i Linux

Share
Sandhedens time

Tiden er inde til at se, hvordan dit spil opfører sig. Hvis du har installeret det manuelt ved hjælp af en guide fra AppDB, bør du være advaret om eventuelle problemer, men din oplevelse er muligvis en anden. Dobbeltklik på genvejen, der bør starte spillet direkte, eller åbn Wine Explorer (og så skal du igen klikke på genvejen). Nu starter spillet forhåbentlig, og du kan begynde at spille.

Spil bliver installeret ligesom i Windows.

I de fleste tilfælde – navnlig hvis du har installeret det manuelt – er tingene dog ikke helt så enkle. Hvis du kommer ud for problemer, må du dykke dybere ned i dit virtuelle drevs konfiguration.

For det første kan spillet ændre din desktop-opløsning til 640 x 480 uden at gendanne den oprindelige opløsning, når spillet er slut. Det kan også bryde ned og efterlade dig med et skærmbillede, der kun viser det øverste venstre hjørne. Hvis du ønsker at gendanne den oprindelige desktop-opløsning, trykker du Ctrl-Alt-T for at åbne et Terminal-vindue efterfulgt af det følgende og Enter:
$ xrandr -s 0

Se også:  Blå skærm – hvad gør jeg?

Skærmen bliver midlertidigt blank, hvorefter din oprindelige opløsning bliver gendannet. For at forhindre, at miseren gentager sig, kan du prøve at køre spillet i et virtuelt vindue: Klik “Configure”, vælg dit virtuelle drev, og gå over til fanen “Wine”. Klik “Configure Wine”, og vent på, at et Windows-lignende vindue med mange faner kommer frem. Gå til fanen “Graphics”, og vælg “Emulate a virtual desktop”. Indstil spillets opløsning: 640 x 480, 800 x 600 eller 1024 x 768 i de fleste tilfælde, afhængig af spillets alder.

Du kan justere din virtuelle desktop via en række faner.

POL-konfigurationsvinduet rummer også flere konfigurationsmuligheder. For eksempel giver fanen “Wine” adgang til dit virtuelle drevs Jobliste og Kontrolpanel, og der er også en Kill Processes-funktion, som man kan bruge, hvis man har svært ved at lukke ned. Vend tilbage til fanen “General”, hvis du vil køre argumenter, når du starter dit spil.

Se også:  Guide: Din pc vil ikke starte - sådan løser du det

Fanen “Install components” giver mulighed for at installere flere Windows-komponenter, hvis det er nødvendigt, mens man med “Display” kan eksperimentere med forskellige indstillinger, der måske kan fjerne fejl. Endelig er der “Miscellaneous”, som giver mulighed for at åbne en shell til dit virtuelle drev eller manuelt køre en Windows-.exe file (for eksempel en setup-fil, der ikke er dækket under “Installer komponenter”).

Kør spil i deres eget virtuelle desktopvindue, hvis det er nødvendigt.

Ligesom tidligere er disse funktioner ganske tekniske, og du står dig bedst ved at udforske POL-fora og andre web-ressourcer og finde hjælp til at forstå og bruge dem i forbindelse med specifikke programmer. Og hvis det bliver for teknisk, kan du i tekstboksen til højre finde et alternativ til PlayOnLinux, der ganske vist ikke er gratis, men som er enklere at bruge, og som leverer funktionsdygtige scripts til et større antal spil.

Spil i linux på andre måder

PlayOnLinux er ikke den eneste måde, hvorpå man kan (prøve på at) køre Windows-software i Linux. Som vi har set, er POL en brugervenlig indpakning til Wine, og selvom den gør sagerne nemmere – navnlig fordi den understøtter flere Wine-versioner, når det gælder kompatibilitet – er den ikke perfekt. Som du kan læse i artiklen, er man ofte tvunget til at ignorere POL’s scripts og forsøge at komme videre manuelt i forsøget på at få gang i spillet.

Det må dog indrømmes, at det foregår på en mere brugervenlig måde end i selve Wine. Hvis du føler dig tiltrukket af Wine, men ikke af at bruge timer på at prøve at få gang i et spil, kan du kaste et blik på CrossOver Linux (www.codeweavers.com). Ligesom POL er den en wrapper til Wine, men den er bedre udviklet.

Den er ikke gratis, men man betaler for at understøtte Wine-udvikling, og mange forbedringer i Wine er blevet til som følge af CrossOvers udviklere og deres indsats. Man kan få en prøveversion, der giver rigelig tid til at opdage, om man vil få mere held med at installere og køre sit spil ved hjælp af CrossOver i stedet for POL. Vi har for eksempel fået Thief 2 og Unreal Tournament GOTY til at køre i CrossOver.

Den komplette version kan man købe for 39,95 dollar som en engangsudgift, eller man kan betale 59,95 dollar for 12 måneders opdateringer og personlig support og dermed prøve at få spillene til at virke. En anden løsning kan man afprøve, hvis man har adgang til en Windows-licens: Installer en virtuel Windows-maskine ved hjælp af VirtualBox (www.virtualbox.org), og installer så dit spil i den.

Husk at give den to kerner, hvis du kan, og giv den masser af ram. Skru også op for den maksimale grafik-ram, og vælg både 2D- og 3D-support for at give den bedre chancer for at levere en fornuftig ydelse med dit spil.

CrossOver Linux virker på samme måde som POL.

TAGS
linux
Spil
Ubuntu
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S