Home » Apps » Guide: Skriv det næste monsterhit på din mobiltelefon
Guide: Skriv det næste monsterhit på din mobiltelefon

Guide: Skriv det næste monsterhit på din mobiltelefon

Share

Du behøver ikke leje en nedlagt lagerhal og fylde den med hundedyre maskiner for at skabe en velproduceret musik. I dag kan du klare det hele på en smartphone eller en tablet

Hvis du gik med ambitioner om at producere musik af en kvalitet, der kunne spilles i radioen, var det tidligere noget, der krævede betydelige mængder plads, enorme summer penge og en mellemlang ingeniøruddannelse.

Et kompliceret system af båndmaskiner i de analoge tider frem til 80’erne – og siden hen store computere, da den digitale teknologi tog over. Dertil kom en række effekt- og lydbehandlings-enheder som kompressorer, equalizere og rumklange stablet op i store racks.

I dag kan alt dette være i en lillebitte mobil-telefon. Kræfterne i en gennemsnitsmobil overgår med flere længder de største studiemaskiner fra 80’erne, og takket være dygtige programmører er det muligt at få troværdige digitale efterligninger af musikhistoriens bedste lydmaskiner, og softwaren kan downloades for småpenge fra din app-butik.

Se også:  49 år gammel synthesizer kommer på markedet igen

Musikproduktion er således blevet demokratiseret, så alle har adgang til værktøjer, der potentielt kan producere det nyeste radiohit. Men som man siger: ”Selv det dyreste rumskib kommer aldrig til månen, hvis du sætter en abe til at styre det.”

Selvom værktøjerne er lige ved hånden, kræver det stadig kendskab til teknikken samt evnerne til at bruge den, hvis man vil opnå gode resultater. Her guider vi dig de første skridt hen ad vejen.

Større skærm, bedre arbejdsvilkår

Stort set alle mobile enheder kan i dag bruges til at skabe musik. Det betyder ikke, at alle er lige gode til det. En mobiltelefon giver dig selvsagt større mobilitet, men også betydelig mindre skærmareal at arbejde på. Det kan hurtigt blive fnidret.

Se også:  Få verdens dyreste synthesizer gratis

Hvis omstændighederne tillader det, er en tablet et bedre arbejdsredskab. De større skærme gør det nemmere at overskue projekter og betjene musikprogrammer. Udvalget af brugbart tilbehør som eksempelvis tastaturer er også større.

En interessant mellemting kan være en foldbar mobil som eksempelvis Samsung Galaxy Fold. Den har samme mobilitet som en traditionel mobiltelefon, men en skærm, der nærmer sig en tablet i størrelse, når den foldes ud.

Mere musiksoftware på iOS

Der findes fine musikprogrammer til både Android og iOS, men man kommer ikke udenom, at iOS har en fordel her. Det er førstevalget, når udviklere vælger platform til musikapps, og nogle holder sig udelukkende til denne.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
Cubase
lydkort
musikproduktion
musikredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S