Home » Gratis software » Guide: Skab store panoramaer
Guide: Skab store panoramaer

Guide: Skab store panoramaer

Share

Du kan nemt og med mange justerings-muligheder skabe de mest fantastiske billedpanoramaer ved at bruge det gratis program Microsoft ICE

Har du nogensinde stået foran et smukt landskab, for eksempel en bjergsø, med et kamera eller en mobil i hånden og ærgret dig, fordi kameralinsen ikke kan indfange hele panoramaet?

Mange smartphones kan indstilles til at tage panoramabilleder. Du panorerer mobilen hen langs udsigten, og den
indbyggede software “syr” billederne sammen til et foto.

Det samme kan du gøre med betalingssoftware som Photo-shop Elements. Men du kan også gøre det ganske gratis med Microsofts Image Composote Editor – forkortet ICE – som skaber et panorama med din pc. Selvom programmet er gratis, er det uden begrænsninger, og du kan downloade det i en 32- eller 64-bit-version på http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/ice. Eneste minus er, at det ikke findes i en dansksproget version.

1 Tage billederne

Før du sætte billederne sammmen, skal de naturligvis tages. Stil dig mod udsigten, som skal blive til dit panorama. Tag billeder i en lige linje fra venstre mod højre eller i en zig-zag-bevægelse fra øverst til venstre mod nederst til højre. Det er en god idé at prøve mere end én gang, for du kan nemt komme til at misse en del af sceneriet.

Se også:  Sådan får du Windows 11 allerede i dag

2 Eksport og ny størrelse

Vi har skudt vores billeder som raw-filer, så de skal konverteres til jpg-formatet, som ICE kan arbejde med. Samtidig nedbringer vi billedernes størrelse til 5 MP. Jo større filer du arbejder med, des længere er programmet om at bearbejde det, og du kan ende med at få et panorama, der er så stort, at det kan bruges som udendørsreklame.

3 Installer ICE

Nu skal du hente ICE. Du skal vælge den version, som passer med din pc’s version af Windows (32- eller 64-bit). Dobbeltklik på den hentede installationsfil. Når programmet er klar, finder du programmet i pc’ens Start-menu. Importer jpg’erne ved at klikke på “Add images…” eller ved at trække og slippe dem ind i brugerfladen fra en mappe.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

4 Gør det selv eller automatisk

Denne gang vælger vi “Simple panorama” og “Auto-detect”. Der er avancerede funktioner under “Structured panorama”, men de automatiske indstillinger var her gode til at opdage, hvordan vi optog. Klik på “Next”, hvorefter programmet holder en kortvarig pause, mens dine billeder behandles.

5 Ret skævheder

Når søjlerne for “Aligning” og “Compositing” er nået ud til højre, er du på skærmen “Stitch”. Vores komposition har lidt for rundede hjørner og et hul nederst til venstre. Det kan løses. Programmet har valgt projektionen “Transverse Mercator”, men prøv de andre muligheder. Du kan altid gå tilbage, hvis du ikke kan lide resultatet.

TAGS
Billedredigering
gratis software
panorama
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S