Home » Foto » Guide: Skab en propaganda-lignende plakat
Guide: Skab en propaganda-lignende plakat

Guide: Skab en propaganda-lignende plakat

Share

Kunsten at skabe propaganda kan dateres helt tilbage til det persiske rige, som var en stor ting i Mellemøsten 500 år før Jesu fødsel. Beviser fra tidligere tider er tabt, hovedsageligt på grund af manglen på nedskrevne optegnelser, men ideen om at sende en simpel besked til så mange mennesker som muligt er lige så gammel som mennesket.

Propaganda-plakater fra det 20. århundrede finpudsede ideen og tog med jævne mellemrum enkle budskader og slog dem fast med syvtommersøm ofte ved hjælp af stereotyper, fornærmelser mod fjender og andre beskidte taktikker. Det vil vi ikke prøve på her, men vi kan bruge formatet fra propaganda-plakater til at skabe et opsigtsvækkende billede, og vi kan bruge Photoshop til at lave det ud fra et par fotos.

Ved at skære ned på farvepaletten og fjerne næsten alle detaljer fra billeder, kan vi skabe noget, der fanger øjet, og som kan forstås selv fra afstand uden at skulle læse særligt meget. Enhver tekst, vi bruger, skal være stor, i klare farver og bestå af så få ord som muligt for at gøre det lettere for pøblen at absorbere beskeden. Det eneste, vi ikke har taget med på plakaten, er beskeden om, at det er en betalt reklame. Nu starter kampagnen for at gøre forlagets chef til præsident!

Se også:  Få Photoshop direkte i mobilkameraet - ny gratis app
1 Udvælg nogle fotos

Vi går efter et propaganda-look, så vi vil bruge et par ansigter. Vi har fundet nogle fotos fra et åbent billedbibliotek, men du kan bruge fotos af dine venner for at gøre det til en sjov gimmick. Alt kan bruges, bare ansigterne ser i næsten samme retning.

2 Skab sektioner

Du er nødt til at dele ansigterne ind i sektioner [Billede A]. Vi synes, at den nemmeste måde at gøre dette på, er med penværktøjet, men hvis du foretrækker en anden metode – et udvalgt penselværktøj for eksempel – så brug denne i stedet. Lav kurver på billedet, som vi senere kan loade som sektioner. Sektioner inkluderer hele hovedet og skuldrene, skuldrene alene, munden og enhver del af ansigtet, der er i stærk kontrast såsom et skæg.

Se også:  Adobe præsenterer nyt til Photoshop og andre kreative produkter

Billede A

Vi fandt det brugbart at sætte en hjælpelinje på billedet lige under skulderniveauet (“Vis > Linealer” træk derefter en linje ned fra den horisontale lineal) for at bruge den som hjælpelinje. Træk begge billeder ind i det samme dokument, på forskellige lag, og placer dem på den måde, du gerne vil have dem i det endelige billede, før du opbygger dine sektioner – dette sparer dig for at prøve at flytte rundt på grupper af kurver eller markeringer senere. Da kurver og markeringer ikke er opdelt i lag, betyder det, at når vi gemmer dem, kan vi bruge dem på ethvert lag senere. Gem som PSD, for der kommer masser af lag, og Adobes format bevarer dem.

TAGS
Design
photoshop
plakat

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S