Home » Hardware » Guide: Sjove og flotte teksteffekter
Guide: Sjove og flotte teksteffekter

Guide: Sjove og flotte teksteffekter

Share

Photoshop Elements er først og fremmest et prisrimeligt fotoprogram. Men det kan også bruges til at lave sjove og imponerende teksteffekter

Hvis du har et projekt, som trænger til at blive peppet lidt op, så kan teksteffekter være en interessant og morsom måde at få løftet det hele på.

Skrifttyperne i Windows behandles som vektorer – en mate-matisk beskrivelse af, hvor linjerne løber, og hvor tykke de er – hvilket betyder, at de kan skaleres op og ned uden at blive pixelerede. I et program som Photoshop Elements 2019 kan du løfte det hele et niveau op. Her behandles bogstaverne ikke blot som vektorer, men også som rasteriseret grafik, så du kan lave alle de redigeringstricks på tekst, som man kender fra fotos.

Her prøver vi to effekter, som er almindelig brugt i Photoshop Elements 2019: Få teksten til at gløde som et neonskilt og gøre den til en del af et baggrundsbillede. Prøv Photoshop Elements gratis her: http://bit.ly/PSE19trial.

Se også:  Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle
1 Vælg din skrift

Der findes gratis skrifter på nettet, som er perfekte til at skabe neonskilt-effekt. Du installerer en skrift ved at udpakke den hentede fil, højreklikke på den og vælge “Installer” i menuen. Herefter åbner du et nyt dokument i Elements Expert-mode og klikker på “T” i menuen til ven-stre. Vælg farve med prøverne nederst i menuen.

2 Vælg Layer Styles

Hver skrift, du føjer til, bliver et nyt lag, og det kan ses i lag-paletten. Start med at åbne “Layer Style” ved at vælge Layer > Layer Style > Style Settings samt “Outer Glow” i det vindue, som dukker op. Gør glødens farve lysere end tekstens farve. Træk rigeligt i skydeknapperne “Size” og “Opacity” for at opnå den ønskede effekt.

Se også:  Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte
3 Tegn en strømledning

Herefter skal du vælge “Drop Shadow” for at opnå skyggeeffekt bag neonskiltet. Hvis du også vælger “Bevel”, får du et 3D-look, og med “Stroke” defineres bogstaver-nes kanter. Så skal der strøm på med et kabel. Opret et nyt lag, vælg “Brush” i værktøjsmenuen og tykkelse, farve mv. Tegn kablets streger mellem bogstaverne.

4 Op med muren

Tag selv et foto af en passende mur, eller find et på nettet. Importer det ind i baggrunden af din komposition med File > Place. Der er håndtag i siderne af billedet, så du kan ændre størrelsen, indtil det passer. Under “Layer” vælger du Arrange > Send to back. Klik på det grønne tjektegn, når du er tilfreds.

TAGS
photoshop
Photoshop Elements
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S