Guide: Sikkerhed i skyen

Guide: Sikkerhed i skyen

Share

Brug af skyen til deling, streaming og apps betyder, at du bør have fokus på at beskytte dine enheder og dit privatliv

Upload-tjenester passer perfekt i forhold til strømlining af ressourcer og optimal udnyttelse af nettet, men de giver også væsentlige sikkerhedsrisici. Du åbner ikke bare din computer i forhold til internettet, du lægger også vigtige data – filer, personlige oplysninger og login-informationer – i hænderne på tredjepart. Og kan du stole på dem? Og hvordan beskytter du dig selv tilstrækkeligt?

Første skridt er at genlæse artiklen Sæt Lås på Din Pc (Datatid TechLife nummer 5), som forklarer, hvordan du gør din pc sikker mod hackere. Du bør sikre, at dine computere og enheder er godt nok beskyttede, og at dit hjemmenetværk er skærmet. Blandt andet gennem ændring af routerens standardadgangskode, og at du for eksempel ikke har efterladt den åben overfor adgang fra nettet.

Se alle enheder på dit netværk, med Advanced IP Scanner (www.advanced-ip-scanner.com).

Stram også op på din Wi-Fi-sikkerhed og gennemgå omhyggeligt, hvilke enheder, som har adgang til netværket, og hvor sikre de er. Hvis dit hjem er dækket af smart-enheder, for eksempel netopkoblede overvågningskameraer, så tjek jævnligt for sikkerhedsannonceringer. Mange fabrikanter har været chokerende sløve, når det kommer til sikring af deres smart-kit.

Se også:  TP-Link NC450 [TEST]: Overvågningskamera med 360 graders synsfelt
Din personlige sky

Er du usikker på, hvorvidt tredjepartsleverandører passer på dine data eller leverer den ønskede service, så byg din egen sky-enhed med en NAS (Network Attached Storage) i centrum. Til prisen på en mellemstor bærbar (2000-3300 kroner) kan du få en QNAP eller en Synology NAS med et privat, lokal hostet skylager (ownCloud), medier (Plex) og andre tjenester.

Del denne