Home » Guide » Guide: Drop Messenger og red dit privatliv med Retroshare
Guide: Drop Messenger og red dit privatliv med Retroshare

Guide: Drop Messenger og red dit privatliv med Retroshare

Share
9 Opbyg identiteter

Gå til sektionen “People,” hvor du kan oprette profiler, der kan identificere dig selv i andre dele af Retroshare. Brug fanen “Person” til at se din egen identitet, som den kan ses af andre, du er forbundet til. Højreklik på den, og vælg “Edit identity” for at ændre den. Du kan ændre dit kælenavn og indstille din avatar eller dit foto.

>> Du kan også oprette nye identiteter ved siden af dine øvrige identiteter. Det gør du ved at klikke på knappen “+” ved siden af boksen “Search Persons” og vælge “Create new Identity.” Som standard er identiteten “ejet” af dig. Når du vælger kælenavn og avatar, bliver dine profiloplysninger synlige for andre. Du kan også oprette fuldstændig anonyme “pseudonymer” – angiv et kælenavn og en avatar, men vær tryg i forvisningen om, at der ikke er noget, der fører tilbage fra dem til din profil.

10 Føj til cirkler

Andre folks identiteter kommer ikke frem under “People.” Det kan du råde bod på ved hjælp af funktionen Circles. Klik først “+,” og vælg “Create new circle.” Giv din cirkel et passende navn, og lad den være indstillet til “Public” – det sikrer, at dine kontakter (men ingen andre) kan se dig og din nye cirkel i deres “People”-sektion. Vælg en identitet, der er knyttet til din profil, i feltet til højre, og klik “<” for at føje den til listen over inviterede. Klik så “Create.”

Se også:  Garmin Dash Cam Mini [TEST]: Superkompakt bilkamera uden lir

>> Nu går du til fanen “Circles” og åbner herefter “Other circles.” Åbn din cirkel, højreklik på dit navn og vælg så “Accept this invitation” for at komme med i cirklen. Nu bevæger den sig til sektionen “Circles I belong to,” og både cirklen og dine kontakter kan herefter se din identitet. Nu kan du højreklikke på cirklen og vælge “Request subscription.” Hvis du accepterer anmodningen via fanen “Circles“ (når navnet kommer frem, højreklikker du og vælger “Grant membership”), så kommer navnet også med på listen “People” [Billede F].

Billede F

11 Der er mere endnu

Opret private chatrum via knappen “Chats” – klik “+”. Du kan vælge den identitet, du vil bruge, uanset om den er offentlig (alle dine venner) eller privat (kun efter invitation), og du kan fjerne pseudonymer (markeret med “Required PGP-signed identities”). Chatrum fungerer ligesom instant messaging-værktøjet, blot til større grupper.

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

>> Retroshare omfatter også Channels – en mekanisme til spredning af data på et netværk. Kanalens grundlægger er den eneste person, der kan poste til kanalen, men andre kan downloade dit materiale, og du kan også give tilladelse til kommentarer. Bemærk, at offentlige kanaler rækker ud over dit vennenetværk. Hvis du vil begrænse folks adgang, skal du holde dig til cirkler og nodegrupper.

>> Fora fungerer på samme måde som egentlige internetfora, bortset fra at alt naturligvis er krypteret og centraliseret. Links er en anden variation over det samme tema. Faktisk har vi kun skrabet i overfladen af, hvad Retroshare kan. Programmet er utrolig fleksibelt, og hver sektion er stuvende fuld af skjulte tips og tricks.

>> Klik på “Preferences,” og arbejd dig gennem sektionerne [Billede G]. Gå til https://retroshare.readthedocs.io/en/latest/user-guide/interface. Her kan du få avancerede råd til de funktioner, vi har omtalt, og du kan få mere at vide om de andre delingsværktøjer, som vi kun har berørt flygtigt.

Billede G

TAGS
instant messaging
Retroshare
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S