Home » Sikkerhed » Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus
Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Share

Mens VPN’er krypterer dine data under transit, skjuler de dem ikke for de tjenester, du opretter forbindelse til, så du må foretage ekstra skridt for at beskytte din browser. Brug private eller inkognitovinduer, som angiveligt ikke gemmer sporingsoplysninger, når de er blevet lukket. Vi mener angiveligt, det er stadig muligt for din udbyder at overvåge din trafik.

Tættere sikkerhed

En måde at tætne sikkerheden på er at aktivere en såkaldt DNS over HTTPS, hvis din browser tillader det. I for eksempel Firefox skal du åbne Indstillinger (under de tre streger øverst til højre). Rul ned til ”Forbindelsesindstilling-er” og klik på knappen ”Indstillinger”. Markér ”Aktivér DNS via HTTPS” (med Cloudflare som standard-udbyder), før du klikker på ”OK”. Dette forhindrer ”man-in-the-middle”-angreb og overvågning på de hjemmesider, du besøger.

Du bør også installere tilføjelser, som blokerer trackere og ondsindede annoncer. Trin for trin-boksen nedenfor viser, hvordan Disconnect overvåger og blokerer usynlige trackere. Efter installation kan du hente AdBlock Plus (https://adblockplus.org/) for at blokere påtrængende og potentielt farlige annoncer uden at fjerne dem alle.

Ikke flere undskyldninger – beskyt din onlinekonti ved at implementere to-faktor-godkendelse.

Mail er notorisk usikkert; de er ukrypterede og lette at opfange. Traditionel kryptering, der involverer PGP, fungerer kun med kontakter, der anvender det på deres egen mail. En løsning er at få en gratis ProtonMail-konto (www.protonmail.com). Mails mellem ProtonMail-brugere krypteres automatisk, men du kan konfigurere følsomme beskeder, så ikke-ProtonMail-brugere ledes til et sikkert, krypteret weblink, hvor de kan læse og svare på meddelelsen.

Se også:  Nu er Canon også ramt af kæmpe ransomware-angreb - flere services nede

Det er også et must at beskytte sig selv under chat og brug af sociale medier. Installer for eksempel Facebook Container-tilføjelsen til Firefox. Dermed isoleres Facebook fra resten af din internetaktivitet ved at tvinge det til at køre i en ”sandkasse” (isoleret). På den måde kan det ikke spionere mod dig gennem sporing af cookies.

Overvej også at skifte fra velkendte, men ikke nødvendigvis sikre, Skype og WhatsApp til Signal (https://signal.org), et open source-chatværktøj, der fungerer på din telefon og pc-skrivebord og giver sikker kryptering fra ende til anden.

1 Installer Disconnect

Gå til https://disconnect.me/disconnect. Klik på ”Get Disconnect” for at åbne din browsers butik for tilføjelser med det relevante plugin. Efter installation vises Disconnect-knappen i din browserværktøjslinje. Du behøver ikke at donere, hvis du ikke vil.

Se også:  Overvågningskameraer [STORTEST]: Tryghed i ferietiden – og resten af året
2 Overvåg webside

Åbn en af dine favorithjemmesider. Herefter viser Disconnect-knappen et tal, som er antallet af trackere, Disconnect har fundet. Klik på knappen ”Disconnect” for at få et resume i fire sektioner. Klik på et af dem for at se trackernes specifikke anmodninger.

3 Bloker spionerne

Eventuelle trackere markeret med grønt blokeres som standard; grå trackere er sikrere, men kan også blokeres ved at mar-kere boksen. Statistikkerne viser, hvor meget tid der spares, når trackerne ikke afvikles. Klik på knappen ”Visualize page” for sporing af trackerne.

1 2 3 4 5 6 7 8 9Forrige

TAGS
Anti-Malware
malware
malware bekæmpelse
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S