Home » Sikkerhed » Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus
Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Share

Tag Bitdefender for eksempel: Det får et onlinemodul, som aktivt i baggrunden beskytter dig på nettet, eller når du bruger dit netværk. Den indbyggede antiransomware forstærkes af Safe Files, som giver mulighed for at specificere beskyttede mapper såsom Dokumenter. Når det er aktiveret, kan programmer ikke få adgang til mapperne, med mindre du eksplicit giver dem tilladelse. Funktionen virker som et ekstra bolværk mod ransomware.

Ud over firewall indeholder tredjepartsværktøjer komponenter, som lukker huller i din beskyttelse

Meget sikkerhedssoftware indeholder også værktøjer, der scanner for sårbarheder i dine apps, programmer og Wi-Fi-netværk. De advarer dig om svage adgangskoder, forældede programmer og manglende Windows-sikkerhedsrettelser.

Uanset, om du vælger beskyttelse fra tredjepart eller ej, anbefaler vi stærkt, at du installerer en sekundær sikkerhedsløsning, der kan køre sideløbende og give et ekstra lag sikkerhed. Et af vores foretrukne er Malwarebytes Anti-Malware. Senest har programmets evne som primær detektor af digitalt skidt været faldende, men som backup-beskyttelse forbliver det uovertruffent.

Tredjepartsværktøjer rummer en bred pallette ekstra muligheder for beskyttelse og mod infektioner.

Download den gratis version fra www.malwarebytes.com. Der findes en gratis 14-dages prøveversion med aktiv beskyttelse i realtid mod ondsindede websteder, PUP’er og andre trusler, som ikke er omfattet af andre sikkerhedsprogrammer. Du kan senere vælge betalingsversionen, som scanner og fjerner alt. Den koster 349 kroner om året.

Opgrader din firewall
1 De første skridt

Hent og installer Windows Firewall Control fra www.binisoft.org/wfc. Skriv nu ”wfc” i søgefeltet for at starte Malwabytes Windows Firewall Control. Status viser, at den aktuelt er sat til Windows Firewall-standarder, hvilket tillader alle udgående forbindelser.

Se også:  Microsoft sætter populært værktøj på den sorte liste
2 Skift profilindstillinger

Start overvågning af udgående forbindelser under sektionen ”Profiles”. Vælg ”Medium filtering (recommmen-ded)’. Marker også afkrydsningsfeltet ”Automatic set”. Skift nu til ”Notifica-tions” og vælg ”Learning mode” for at slå overvågning til.

3 Gennemgå og tillad

Alle digitalt signerede apps og programmer får automatisk netværksadgang, men du får nu pop-op-meddelelser om andre programmer. Er du sikker (ikke alle sikre apps er underskrevet), klikker du på ”Allow this program”. Ellers klik på ”Block for now and ask me later”.

TAGS
Anti-Malware
malware
malware bekæmpelse
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S