Home » Sikkerhed » Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus
Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Share

Forstærk pc’ens sikkerhed

Gennemgå din nuværende sikkerhed og opdag nye måder at tilføje ekstra lag af beskyttelse for at holde malwaren i skak.

Windows 10-pc’er beskyttes på flere måder med både antivirus- og firewall-beskyttelse, som er indbygget i styresystemet. Selv skrællet ned til et minimum, er Windows Security i stand til at holde de fleste malwares fra dit system. Vi testede det med en række levende eksemplarer, og det registrerede dem alle og smed en dialogboks med advarsel op på skærmen, som tilbød at fjerne eller sætte den pågældende malware i karantæne.

Windows selv er også fyldt med teknologi, der holder malware på porten. UAC eller User Access Control er den bekræftelsesdialog, du ser, hver gang du åbner en fil eller et program, der ønsker administrativ adgang til dit system. Windows 10 introducerede også SmartScreen-filtre, som automatisk viser en advarsel om programfiler, der ikke har digital signatur. Mange filer er ok, men det giver et ekstra lag beskyttelse. Filtret går et skridt længere, hvis det registrerer kendt malware. Her bliver dialogboksen rød i stedet for blå.

Browsere som Firefox har indbygget kontrolfunktioner, som beskytter dig mod malware-downloads.

Det meste malware stammer fra internettet, og derfor er din browser også en vigtig brik i beskyttelsen. Alle moderne browsere scanner downloadede filer og advarer dig, hvis malwaren er kendt. Nogle browsere, såsom Firefox, vil endda markere en fil, der ikke er blevet downloadet eller åbnet af mange mennesker; dette udløser alarmklokker, hvis du downloader kendt software fra et mindre velrenommeret websted. Det antyder, at filen kan være blevet manipuleret, så annullér download og hent i stedet fra en sikker kilde. For eksempel udviklerens hjemmeside eller via troværdige links.

Se også:  Kaspersky giver gratis sikkerhed til alle virksomheder

Browsere forsøger også at holde dig væk fra hjemmesider involveret i phishing-svindel. Her får du en meget synlig advarselsskærm vist. Du kan omgå den, men sig ikke, at du ikke blev advaret, hvis du ignorerer dens vurdering.

Windows’ SmartScreen viser en blå dialogboks for ukendte apps og en rød for vira.

Du kan tilføje ekstra beskyttelse i form af gratis eller betalingssoftware fra tredjepart. Er du på udkig efter beskyttelse fra tredjepart, eller vil du revurdere din nuværende software, da abonnementet snart skal fornyes, kan du besøge www.av-test.org/da/antivirus/home-windows for en omfattende liste over test, som opdateres regelmæssigt.

Betyder det så, at der ikke er behov for yderligere beskyttelse? Windows Security er en god sidste forsvarslinje, men tredjepartsværktøjer tilbyder generelt en bredere vifte af forebyggende foranstaltninger, og hvis du stadig kører Windows 7 eller 8.1, er det vigtigt at skifte til en anden sikkerhedspakke. Du bør også styrke den indbyggede Windows Firewall, hvis ikke erstatte den. Se nedenfor hvordan.

Konfigurer din firewall

Comodos firewall afvikles i fejlsikret tilstand. Betroede apps og programmer kan tilgå internettet. Du får kun advarsler ved de ukendte.

Windows Security klarer sig godt mod malware, men har et svagt punkt: dens firewall. Windows’ Firewall er kun konfigureret til at overvåge indgående forbindelser. Det vil sige de, som oprettes til din pc via dit netværk eller internettet. Windows antager, at al trafik, der stammer fra din pc, er legitim, men dette kan omfatte malware, der er sneget igennem dine forsvar og har oprettet en bagdørsforbindelse til internettet. Disse kan derefter ”ringe hjem” for at starte den ødelæggelse, de er blevet designet til at påføre.

Se også:  Ny app skal give større trafiksikkerhed og færre ulykker

Vi gennemgår, hvordan du tilføjer tovejsbeskyttelse til Windows’ Firewall ved hjælp af en gratis add-on-pakke fra Malwarebytes, men ønsker du et mere brugervenligt alternativ, så har velrenommerede Internet Security-pakker som Norton, Kaspersky og Bitdefender alle tovejs-firewall.

En gratis mulighed er Comodo Internet Security Free. Dets firewall fungerer som Windows’, men rummer ekstra funktionalitet såsom at afvikle din browser i en ”sandkasse” (en isoleret container) for at beskytte dit system. Se www.comodo.com/home/internetsecurity/free-internet-security.php for detaljer.

Tilføj ekstra lag

Ud over firewall indeholder tredjepartsværktøjer yderligere komponenter, som hjælper med at lukke endnu flere huller i din beskyttelse. De vil ofte af sig selv scanne USB-drev, når de tilsluttes din pc, og nogle tilbyder også beskyttelse af enheder som webkameraer, hvilket sikrer, at de ikke kan tændes af hackere og på ubehagelig vis fungere som spioner. Forældre-kontrol giver dig mulighed for at beskytte familiens yngre medlemmer mod flere trusler end indstillingerne i Windows.

TAGS
Anti-Malware
malware
malware bekæmpelse
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S