Home » Sikkerhed » Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus
Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Guide: Sæt en effektiv stopper for malware og virus

Share

Ransomware er endnu mere lumsk. Den tager styringen over din pc og kræver, at du betaler for at genvinde kontrollen (eller dekryptere personlige data). Ransomware leveres på mange forskellige måder, fra regelmæssige infektioner og andre sårbarheder (såsom bagdøre) til phishing, altså at narre brugerne til at køre programmer. I modsætning til anden malware, forsøger den ikke at gemme sig.

Nogle udbydere har lavet værktøjet rettet mod rootkits. Malwarebytes’ version har været i beta i årevis og kan hentes gratis fra www.malwarebytes.com/antirootkit.

Når ransomware aktiveres, er du enten låst ude af din pc eller vigtige dele af systemet, og du opdager muligvis, at alle personlige filer er krypterede. Det gælder, hvad enten de ligger på drev delt på netværket eller på et backupdrev. Herefter modtager du regelmæssige krav med en tidsfrist om at betale en online-løsesum til gengæld for en kode, som (i teorien) fjerner begrænsningerne og gendanner kontrollen over pc’en eller dine data.

Adfærd der skaber trusler

De fleste maskerede forsøg på at narre dig kommer i form af mails.

Det er blevet vanskeligere for malware at inficere din pc uden at møde nogen form for modstand. Derfor handler moderne malware i stigende grad om bedrag. De uønskede programmer er lavet sådan, at de kan narre dig til at klikke på et link eller åbne en inficeret fil. På den måde bliver det din egen adfærd, der hjælper angrebet i gang.

Se også:  Verdens største cybertrussel: Berygtet botnet tilbage efter måneders fravær

Mange af disse såkaldte phishingforsøg kommer som mails eller onlinemeddelelser. De forsøger at se ægte ud med det formål at få dig til at åbne en fil eller klikke på et link til en falsk hjemmeside, hvor du bliver bedt om at indtaste følsomme detaljer for at ”verificere” dine oplysninger. Det, du indtaster, bliver opsnappet af en hacker.

Der er også vækst i mails, som hævder at have hacket brugerens computer. De hævder at have optaget dine besøg på pornosider ved hjælp af pc’ens kamera og fremstiller sig selv som troværdige ved at indsætte en gammel adgangskode stjålet fra sikkerhedsbrud på
hjemmesider knyttet til din mail-konto. De fleste af disse phishingmails bliver fanget af spamfiltre, men nogle gange sniger nogle få sig igennem. Svar ikke på nogen af dem.

Se også:  Garmin Dash Cam Mini [TEST]: Superkompakt bilkamera uden lir

TAGS
Anti-Malware
malware
malware bekæmpelse
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S