Home » Tips og trick » Guide: Sæt billeder sammen og bevar perspektivet
Guide: Sæt billeder sammen og bevar perspektivet

Guide: Sæt billeder sammen og bevar perspektivet

Share

Hvordan sætter man to fotos sammen og bevarer det samme 3D-perspektiv. Her viser vi, hvordan du gør i det gratis billedbehandlingsprogram Gimp – og anvender et royalty-frit billede fra Unsplash. Du får kendskab til perspektiv og lærer at sammensætte billeder, så der opstår en naturlig finish. Vi kommer også ind på teksturer. Du kan vælge et hvilket som helst billede til denne guide, men det er klogt at begynde med at finde et, der fører lige ud imod horisonten

1 Vælg dit billede

Som nævnt vælger vi et billede fra Un-splash. Det er taget af fotografen Jurre Houtkamp, og det forestiller en hollandsk strand. Vi vil føje et strand-ikon til stien på billedet, så det ser ud, som om det er blevet malet på. Vi benytter her den engelske version af Gimp, men oversætter funktioner mv. undervejs. Gimp fås nemlig også med danske menuer.

Når du har fundet et godt billede, åbner du Gimp og går til File > Open (Fil > Åbn) og finder dit billede. En anden mulighed er at trække og slippe billedet ind i dit arbejdsområde [Billede A].

Se også:  Manipulation af fotos – historien og de bedste programmer

Efter at billedet er blevet placeret, skal vi finde vores forsvindingspunkt, der er kernen i billedets perspektiv. Forsvindingspunktet er det sted, hvor to krydsende linjer i billedet mødes. Det opretter man ved først at lave et nyt lag. Fra standard-arrangementet i Gimp foregår det som regel i det nederste højre hjørne – ikonet forestiller et stykke papir med et plustegn. Kald dette lag “forsvindingspunkt” og omdøb billedlaget til “baggrundslag”.

Billede A

2 Forsvindingstricks

Når det er på plads, kan vi begynde at tegne vores forsvindingspunkter. Sørg for, at du er på forsvindingspunkt-laget, og gå til redskaberne til venstre, hvor du vælger pensel-værktøjet. Sørg for, at det har en lille spids uden at være overdrevent præcis.

Klik så forneden til venstre på stien i motivet, og hold Skift-tasten nede. Nu kan du tegne lige linjer. Med denne lige linje følger du stiens linje og fortsætter den, indtil den når til sidens top. Gentag bagefter denne proces på den højre side [Billede B].

Nu trækker du den øverste margen ned, således at den vandrette linje rammer det sted, hvor de to perspektivlinjer mødes. Gør det samme med sidemargenen. Nu bør du have noget, der svarer til vores billede. Det punkt, hvor alle linjerne mødes, er forsvindingspunktet.

Se også:  Photoshop dig (ikke) til flere likes

Billede B

3 Ikoniske billeder

Tiden er inde til at indsætte vores ikon (se boksen nederst til højre). Vi har valgt en solnedgangs-grafik og ønsker at placere den, så det ser ud, som om den er malet på stien. Sæt den ind i dokumentet ved at kopiere den fra websitet, og gå så til Edit > Paste As > New Layer (Redigér > Indsæt som > Nyt lag). Omdøb så dette lag.

Billede C

Gå igen op i topmenuen, og vælg “Layer” (“Lag”) og derefter “Crop to content” (“Beskær til indhold”). Det skærer laget ned til størrelsen på den grafik, vi netop har indsat. Træk den så til forsvindingspunktet, hvorefter den bør falde på plads. Hvis den ikke gør det, går du til “View drop-down” (“Vis rullebjælker”) og sørger for, at “snap to grid” (“Ret ind efter gitter”) er aktiveret [Billede C].

TAGS
Billedredigering
perspektiv
photoshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S