Home » Lagerenheder » Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Share
Montering af drevet

På næste side kan du læse om, hvordan du kloner dit drev ved hjælp af Macrium Reflect Free. Men lige en advarsel inden: Både det gamle og nye drev skal tilsluttes din pc på samme tid. For ejere af en stationær pc betyder det, at du skruer dit nye drev i en ledig bakke på 2,5” eller 3,5” og tilslutter via SATA, eller forsigtig presser ssd’en ned i NVMe-stikket og holder den vandret på plads ved hjælp af den medfølgende skrue.

Adaptere ned til 40 kroner gør det nemt at forbinde et lager til din pc’s USB-port.

Ejere af bærbare maskiner har andre muligheder. Vil du beholde det gamle drev som ekstra lager, skal du investere cirka 200 kroner i et USB 3.0 2,5”-kabinet og montere det nye drev deri. Hvis ikke, køber du en USB-til-SATA-adapter, som koster omkring 100 kroner.

Brug det til midlertidigt at tilslutte dit nye drev til en ekstra USB-port. Når det gamle drev er klonet til det nye, bytter du dem rundt. Din bærbare pc skal starte med alle indstillinger og data intakte.

Opret og overfør til nyt systemdrev
1 Partitionér det gamle drev

På en stationær pc kan du migrere Windows og apps til en ssd, men efterlade data, med MiniTool Partition Wizard Free (www.partitionwizard.com). Vælg ”Split Partition”, og træk skyderen helt til venstre. Klik OK > Apply. Genstart, når du bliver bedt om det.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse
2 Flyt data til en ny partition

Følg miniguiden “Flyt data til et nyt drev” som før beskrevet. Du skal lægge de data, som flyttes, på din nyoprettede partition. Hent og installer Macrium Reflect Free fra www.macrium.com/reflectfree.aspx, hvis du ikke allerede har den installeret på din computer.

3 Vælg partitioner til kloning

Start Macrium. Vælg dit Windows-drev, og klik på ”Clone this disk …” Sørg for, at kun de partitioner, du har brug for, bliver kopieret over. Herunder ”System”, din reelle Windows-partition og eventuelle skjulte partitioner. Fjern alle andre, og klik på ”Select a disc to clone to …”.

4 Indstil placeringen af kloningen

Vælg din nye ssd-disk. Træk hver partition over. Klik på ”Cloned Partition Properties” for at ændre størrelsen på din hovedpartition efter at have trukket den over. Sæt ”Free Space” til at matche sidste partition (i MB). Klik ”OK”, og træk den endelige partition på plads.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse
5 Vent på at drevet klones

Klik på ”Finish”. Fjern ”Save backup and schedules as an XML Backup Definition File” og klik på ”OK” for at udføre kloningen. Hver partition kopieres efter tur med en hurtig filtjek. Derefter begynder den faktiske kloningsproces. Vær tålmodig, det kan tage lidt tid.

6 Monter et nyt ssd-drev

Sluk din computer. I en bærbar pc bør du udskifte den aktuelle harddisk til ssd’en. I en stationær pc genstarter du og sikrer dig, at den nye ssd er den primære boot-enhed i UEFI/BIOS-indstillingerne. Er alt godt, starter Windows efter planen. Og det går meget hurtigere end før.

1 2 3 4 5 6 7 8Forrige

TAGS
Filhåndtering
Lagerplads
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S