Home » Lagerenheder » Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Share
2 Flyt brugermapper

Gå tilbage til Denne pc. Højreklik på Dokumenter, og vælg Egenskaber >
Placering. Klik på Flyt … for at gennemse og vælg mappen, du lige har oprettet. Klik på ”Vælg mappe” efterfulgt af ”Anvend”.
Klik på ”Ja” for at flytte dine data til dit nye drev.

3 Ryd op og gentag

Gentag nu processen for alle de andre listede mapper. Vær forberedt på at vente, hvis du har store mapper, som skal flyttes til dit nye drev. Fordelen ved processen er, at når du er færdig, har du frigjort plads på dit systemdrev uden at skulle slette noget.

[/su_box]
Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse

Opgrader din harddisk

Du kan også øge din diskplads ved at migrere Windows til et nyt, separat drev. Med en ssd får du tilmed et hurtigere fungerende styresystem.

Hvorfor ikke gøre dit pladsproblem til en mulighed? Har du ikke allerede gjort det, har du nu en perfekt lejlighed til at undersøge en af de mest effektive opgraderinger, du kan få for penge: En hurtig ssd til dit Windows og dine programmer. At udskifte en ældre, fodslæbende disk til en ssd er som at forlade stenalderen.

Windows indlæses på under et minut, apps åbnes inden for få sekunder, og dit liv foran skærmen bruges ikke længere på at klikke og vente på, at filer indlæses.

Eksterne drevkabinetter på 2,5” er relativt billige, og du kan nemt skyde dit drev ind i det.

Samtidig rasler ssd-priserne ned; også for relativt store lagere, så tiden må siges at være inde. Fordelen er også, at dit gamle drev kan bruges som dedikeret datadrev, og ved flytning af Windows og andre dedikerede programmer til det nye drev frigives masser af gigabyte.

Valg af rigtigt drev

Processen består af tre trin. Først skal du finde ud af, hvad din pc kan rumme, og vælge det passende drev til opgaven. Undersøg herefter det praktiske ved montering af drevet i din pc. Til sidst udser du dig den bedste metode til at migrere alt (eller nøgleelementerne) fra dit gamle drev til det nye.

Ejer du en bærbar maskine, er du dybest set på udkig efter et enkelt, større drev, som kan rumme Windows, apps, programmer og en anstændig mængde personlige data. Opgaven kan involvere flytning fra en relativt lille ssd (for eksempel 128 GB eller mindre) eller en migrering fra et stort (for eksempel 1 TB eller større), men besværligt drev.

Programmer, som starter med styresystemet, indlæses hurtigt med et NVME-lager som dette Samsung.

Det er altid fristende at spare penge på kort sigt, men strækker du budgettet, får du et bedre og mere fremtidssikret køb. Et 500 GB ssd til cirka 500 kroner bør være minimum. Forøg dit budget til omkring 800 kroner, og du får adgang til flere ssd-drev med 1 TB. Du skal også købe et USB- eller NAS-drev for filer, du bruger sjældnere.

Ønsker du at opgradere en stationær pc, skal du tjekke, om kabinettet kan rumme et drev mere ud over dit nuværende. Sandsynligvis får du her det bedste af to verdner: en ny ssd, der kan være lille (for eksempel 256 GB eller 500 GB for gamere eller de, som kører med virtuelle maskiner), samt at dit gamle drev nu udelukkende bruges til datalagring.

Har du en pc med understøttelse af M2 NVMe-grænsefladen (en lille stik på bundkortet, hvor ssd formet som ram-blokke stikkes i) bør du lægge det ekstra, da denne lagertype er op til seks gange hurtigere end andre ssd’er. Samsungs 970 EVO Plus er blandt de bedste for tiden. 250 GB ligger på 600 kroner, og 500 GB på omkring 830 kroner.

TAGS
Filhåndtering
Lagerplads
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S