Home » Lagerenheder » Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Share
Alternative opgraderinger

Med hensyn til hastighed er en intern harddisk bedre end en ekstern model, men dette er ikke altid en mulighed i praksis. For eksempel i en bærbar computer. Eksterne drev er mere velegnede til langtidslagring, såsom sikkerhedskopiering eller arkiv. Til nød kan de bruges i det daglige, selvom det stadig er en god ide at opbevare ofte tilgængelige filer på dit interne drev.

Vil du benytte eksterne drev, har du to muligheder: USB eller NAS. Lagre med USB falder hastigt, faktisk er de lidt billigere end interne modeller med priser fra omkring 800 kroner for 4 TB til op omkring 1200 kroner for 6 TB. De fleste modeller har USB 3.0 for bedste ydelse, så sørg for at sætte lageret til en USB 3.0-port (typisk markeret med blåt) på din pc.

Forvent en anelse højere pris for mindre og bærbare-venlige 2,5” eksterne drev. Du kan også benytte en Network Attached Storage (NAS) i stedet. Disse er langsommere, men ved brug af din netværksforbindelse er det et praktisk alternativ, hvis du ikke vil have din bærbare computer permanent tilsluttet et USB-drev.

Når dit nye drev er konfigureret, overfører du data til det. Læs mere i boksen Flyt data til et nyt drev. Her beskriver vi, hvordan du gør for alle dine brugermapper, hvor hovedparten af dine data ligger.

SteamMover giver dig mulighed for at flytte ethvert program på din pc til et andet drev uden geninstallation.

Flyt enkelte programmer

Kører du Windows på et meget lille opstarts-drev, for eksempel 32 GB, er det ikke nok at flytte data fra dit systemdrev. Du vil også snart løbe tør for plads til nye apps og programmer. Er det ikke muligt at opgradere dit systemdrev til en større model, kan du undersøge måder at flytte programmer fra dit systemdrev til dine datadrev.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse

En advarsel først: I de fleste tilfælde vil dit nye datadrev være langsommere end dit Windows-drev, især hvis du starter fra en ssd. Vær derfor forberedt på ringere ydeevne og søg at bevare apps, du bruger oftest, på dit opstartsdrev.

Der er to måder at flytte på til et nyt drev. Windows Store-apps (inklusive apps som Billeder, der er forudinstalleret på din pc) kan undertiden flyttes via Indstillinger > Apps > Apps og funktioner’. Klik på den pågældende app, og kig efter knappen ”Flyt”. Er den ikke nedtonet, klikker du på den, vælger et drev til flytning og klikker igen på den.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse

Almindelige programmer er så godt integreret i styresystemet, at du ikke bare kan flytte deres mappe fra Programfiler til dit nye drev. Du kan afinstallere og geninstallere, men prisen er, at du mister dine præferencer, og at programmet tillader, at du selv vælger, hvor det skal geninstalleres.

En enklere løsning er SteamMover (www.traynier.com/software/steammover). Værktøjet flytter programfiler til dit datadrev, men efterlader et symbolsk henvisningslink på dets plads. Genvejen narrer Win-dows til at tro, at programmerne stadig er på dit C-drev, hvorved de fortsætter med at fungere uden problemer. Klik på ”…” under Steam Apps Common Folder og vælg C:\Programmer.

Brug tasten Ctrl til at klikke på de programmer, du vil flytte vurderet ud fra deres størrelse og jævnlige brug, og klik derefter på højre pil for at flytte dem. Skifter du mening, vælger du programmet og klikker på venstre pil for at flytte det tilbage. Windows 64-bit-brugere bør også tjekke mappen C:\Programmer (x86) for 32-bit-apps, der kan flyttes.

1 Opret en ny mappe

Åbn Stifinder og opret en mappe under brugermappen Dokumenter. Klik på et tomt sted i vinduet og vælg ”Ny” fra funktionsmenuen og derefter ”Mappe”. Læg heri udvalgte filer og mapper, som fylder unødvendigt, eller som du sjældent bruger.

TAGS
Filhåndtering
Lagerplads
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S