Home » Lagerenheder » Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Share
5 Gennemgå resultaterne

Valgte du to stier, så læs advarslen. Du kan klikke på ”OK”, da dette kun er et problem, hvis begge peger mod samme mappe. En liste over grupperede duplikater og lignende filer vises. Sammenlign ved at vælge et billede og få vist et pop-op-vindue.

6 Fjern dubletter

Højreklik på en fil for at beslutte, om du vil beholde eller slette den. Du får også mulighed for at markere mapper som duplikater. Brug bagefter oversigten til at kontrollere, at du har valgt rigtigt, før du sletter ved at klikke på ”Delete selected files”.

[/su_box]

Flyt dine filer

Let belastningen på din harddisk ved at flytte filerne, som fylder. Det kan være til et andet drev eller op i skyen.

Teknologien stiller uundgåeligt øgede krav til din computer, især hvis du har en pladskrævende hobby som spil eller 4K-videoredige-ring. Vil du blot udvide den tilgængelige lagerplads til dine filer, har du grundlæggende to muligheder. Du kan investere i yderligere lagerplads.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse

Ejere af stationære pc’er skal undersøge, om pc’ens kabinet har plads til en ekstra intern harddisk. Med 4 TB-drev til under 1000 kroner løser du nemt de fleste typer af akut pladsbehov.

Før du åbner tegnebogen, slukker du for pc’en og tjekker, at der er en ekstra drevbakke, som passer til det drev, du har udset dig. Kontroller også, at strømforsyningen har et ekstra SATA-stik (se foto). Hvis ikke, så tag en tur på Google og søg efter ”molex til sata-strømadapter”. Husk, at dit bundkort også skal have et ekstra SATA-stik.

Du har også brug for et SATA-datakabel. Disse kan fås til under 80 kroner, men det skal være til SATA III (6 Gbps), og overvej et rektanglet stik i den ene ende til kontakter, som er svære at nå.

Gem oppe i skyen

Du kan bruge skydrevet OneDrive til at frigøre plads på din computer, men andre tilbyder lignende funktioner i deres betalingsudgaver. Dropbox (www.dropbox.com) kalder den lignende funktion for Smart Sync. Her skal du gå til en mappe inde i din Dropbox-mappe.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse

Højreklik på den, og vælg Smart Sync > Kun online. Du kan også bruge Præferencer > Synkronisering. Vælg din konto og derefter ”Kun online”. Nu er det standarden for dine filer.

Mountain Duck kan ”mounte” dine skylagre som virtuelle drev. Dermed holdes filer online på et sikkert sted.

Vil du have adgang til mapper i Dropbox på denne måde uden en betalt konto, kan du mod engangsbetaling (35 euro, cirka 260 kroner) bruge et værktøj som Mountain Duck 3 (gratis prøveversion på https://mountainduck.io/).

Med det kan du oprette virtuelle drev med forbindelse til en række online-lagringstjenester. Det understøtter on-demand-adgang som den, der findes i OneDrive på tværs af alle tilsluttede tjenester. Bare sørg for at indstille forbindelsestilstand til ”Smart Synchronization”, første gang du opretter forbindelse til en ny sky-konto.

TAGS
Filhåndtering
Lagerplads
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S