Home » Lagerenheder » Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Share
Opspor dubletter

Det er forbløffende, hvor let vi får produceret kopier af filer, eller næsten-kopier af digitale fotos, når vi jagter det perfekte skud. Her kan du med fordel bruge Duplicate Cleaner Free (søg på www.microsoft.com/da-dk/) og AntiDupl (https://sourceforge.net/projects/antidupl/).

Pro-versionen af Duplicate Cleaner (262 kroner på www.digitalvolcano.co.uk/dcpurchase.html?source=dccom) opsporer også filer, som ligner hinanden. Inden du lægger pengene, er det værd at prøve Anti-Twin (www.joerg-rosenthal.com/da/antitwin/).

En anden måde at spare plads på er at flytte mapper og filer til et sekundært drev, for eksempel et USB-drev. Er det ikke muligt, sparer du plads ved at zippe sjældent anvendte filer og mapper. Højreklik på emnet eller emnerne og vælg Send til > ZIP-komprimeret mappe.

Vent, mens komprimeringen til en enkelt zip-fil finder sted. Højreklik på den og vælg Egenskaber. Sammenlign derefter størrelsen med den originale fil. Er der en betydelig pladsbesparelse, sletter du den originale fil eller mappe. Gentag for andre emner for at frigøre mere plads.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse
Symbolsk link

Selvom det ikke er blevet opdateret siden 2010, fungerer værktøjet perfekt i Windows 10. Dine valg er tydeligt markeret, før du tager springet og sletter filer, og når du klikker for at slette, får du muligheden for at flytte dem til en mappe på samme drev. Herfra kan du overføre dem til andre steder, smide dem i papirkurven eller slette dem.

Undersøg også muligheden for at erstatte filen med et symbolsk link til den fil, du har bevaret. Det betyder, at et program, der refererer til den slettede fil, bliver omdirigeret til den bevarede fil, så du kan arbejde med den i stedet.

Fjern dubletter med AntiTwin
1 Vælg harddisk

Start med at åbne AntiTwin. Klik på ”Select folder” ved siden af ”Basic folder” for at vælge roden til dit drev, såfremt kun ét drev skal undersøges. Marker ”2nd folder” for at vælge flere drev- eller mappestier, hvis du vil rydde op i dubletter på tværs af to harddiske.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse
2 Fokus-søgning

Lad ‘Include subfolders” være markeret, og klik på knappen ”File filter”. Fravælg mindre filer (og gør søgningen hurtigere) med en nedre grænse. Klik i rullemenuen som vist for at vælge type. Marker ”Compare images (pixels)” for søgning efter visuelt lignende billeder.

3 Vælg sammenligningsmetode

Som standard sammenlignes filer kun efter indhold. Du kan dog også sammenligne med navn og størrelse. Med ”Match min” kan du matche lignende, men ikke identiske filer. Det er bedst til billedsøgning. Klik bagefter på knappen ”Search”.

4 Vent tålmodigt

Et statusvindue vises. Bliv ikke overrasket, hvis det en gang imellem fryser, når filer kontrolleres. Du kan altid pause eller annullere søgningen. Når mappeindholdet er læst, tjekkes filer for dubletter og (hvis valgt) for tætte match.

TAGS
Filhåndtering
Lagerplads
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S