Home » Lagerenheder » Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Share
2 Undersøg i detaljer

Klik på et element på kortet for at få vist dets filnavn og sti i øverste venstre rude som en traditionel mappevisning. Højreklik, og vælg derefter ”Zoom in” for at se et kort over næste niveau. Det er enten et specifikt drev eller den mappe, der indeholder den pågældende fil.

3 Fjern store filer

Når du har identificeret en fil, som du synes, det er sikkert at fjerne, vælger du den og åbner så menuen ”Clean Up”. Du kan slette her eller vælge ”Explorer Here” for at åbne et vindue i Stifinder med den overordnede mappe, så du kan undersøge den nærmere.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse
[/su_box]

Ryd ud på din pc

Før du bruger penge på at investere i mere diskplads, skal du være sikker på, at du ikke rutter med den plads, du allerede har

Windows’ Lagerassistent gør en del af arbejdet med at rydde op. Funktionen er designet til at gøre tredjeparts-programmer som CCleaner overflødige. Start med at slå assistenten til for at frigøre yderligere plads på dit drev.

Naviger til Indstillinger > System > Lager, og klik på linket ”Konfigurer Lagerassistent, eller kør den nu”. Slå skyderen til og vælg, hvornår værktøjet skal køre. Som standard sker det, når du har lidt tom plads på harddisken, men hvis du ønsker en mere forebyggende fremgangsmåde, kan du køre månedligt, ugentligt eller endda dagligt.

Opsat korrekt kan Lagerassistent hjælpe dig med at rydde op og holde drevpladserne ledige.

Filer on-demand

Rul ned for at justere flere indstillinger, for eksempel fjerne midlertidige filer, tømme papirkurven efter en defineret periode og periodisk rense mappen Overførsler.

Du kan også konfigurere OneDrives funktion Filer on-demand, så downloadet indhold vender tilbage til kun at ligge online, hvis det ikke er åbnet i en given periode.

Er du Microsoft OneDrive-bruger, kender du sikkert allerede on-demand. I stedet for at opbevare alt fysisk lagret på din computer, oprettes i stedet en række genveje, som peger på online-filerne. Dermed fylder de kun en brøkdel af pladsen, mens de sikrer, at dine filer altid er tilgængelige (så længe du er på nettet).

Giv dig selv et sikkerhedsnet, før du luger ud i dubletter med AntiTwin.

Åbn en fil på den normale måde, og den bliver downloadet til din pc. Du kan gemme den der på ubestemt tid eller, hvis opsat som beskrevet ovenfor, indtil filen ikke har været i brug i en given periode. Herefter lægger den sig kun online, hvorved du får frigivet plads på din pc, indtil du næste gang åbner filer.

Kontroller, at funktionen er slået til ved at højreklikke på OneDrive-ikonet og vælge Indstillinger > fanen Indstillinger. Tjek, at boksen under Filer on-demand er markeret.

TAGS
Filhåndtering
Lagerplads
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S