Home » Lagerenheder » Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Share
Visuel visning

Selvom Windows kan vise store mapper, er det sværere at danne sig et overblik over de enkelte filer og mapper, der fylder mest. Vil du se dem, kræver det et tredjeparts-værktøj, som leverer en visuel gengivelse af hver fil på din harddisk eller diske i form af blokke, hvor størrelsen på hver blok svarer til størrelsen på den aktuelle fil.

Et gratis værktøj er WinDirStat (https://windirstat.net/), som du kan hente og installere fra dets overordnede hjemmeside eller føje til dine PortableApps for at køre det on-demand. Føj det til dine bærbare apps ved at åbne PortableApps-platformen.

Klik på Administrer apps > Find flere programmer > Efter kategori. WinDirStat ligger under Værktøjer. Højreklik efter installation på programgenvejen og vælg ”Kør som administrator” for at lade værktøjet kontrollere hele drevet.

Får hurtigt plads tilbage ved at tjekke mængden af midlertidige filer på din pc. Herfra kan du vælge, hvad der skal slettes.

Find alternativer

Tjek den trinvise vejledning for at finde ud af, hvordan du bruger det til både at udse og – hvis nødvendigt – slette enkelte filer. Kig i PortableApp efter alternativer, hvis WinDirStats noget specielle grænseflade irriterer dig. Når du har fundet ud af, hvad der fylder, kan du gå videre og beslutte, hvordan du skal tackle problemet.

Overvåg diskpladsen med WinDirStat
1 Få et resume

Med det gratis WinDirStat kan du overvåge alle drev eller fokusere på et enkelt. Vælg og klik på ”OK”. Vent, til WinDirStat afslutter sin analyse, hvorefter du får vist et vindue med tre paneler. Bunden består af et farvelagt ”kort” over din harddisk inddelt efter, hvordan den bruges.

TAGS
Filhåndtering
Lagerplads
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S