Home » Tips og trick » Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop
Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop

Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop

Share

Her ser vi på, hvordan man arbejder med raw-billeder i Photoshop. Et raw-billede er normalt minimalt bearbejdet og ukomprimeret. Når man fotograferer i raw, opfanger kameraet alle sensorens data, og det fører til superdetaljerede billeder med høj lysstyrke og stort dynamisk område. Der er bedre mulighed for redigering, fordi filerne indeholder mere information. Raw-filtyper er dog forskellige fra kamera til kamera

1 Find et fotografi

Til at begynde med skal du bruge en raw-fil. Hvis du ikke har en, eller du gerne vil øve dig på et lagerbillede, kan du nemt finde egnede raw-billeder på www.signatureedits.com. Her er der et stort bibliotek af frit tilgængelige filer, som er ideelle til denne guide.

Du vil bemærke, at filstørrelserne er større end hos jpeg’er – det skyldes, at de er ukomprimerede og stadig indeholder alle billedets detaljer. Når du har besluttet dig for et billede, som du vil bruge, omdøber du det for at gøre livet lettere, højreklikker på det og åbner det i Photoshop. Her har vi valgt et flot ørkenbillede, som vi vil redigere.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer

>> Du vil bemærke, at når du åbner dit billede i Photoshop, popper der et andet program op. Frygt ikke, det er blot Adobe Camera Raw [Billede A]. Det er Adobes software til raw-bearbejdelse; den læser raw-informationen, hvorefter man kan redigere sager som for eksempel hvidbalance og eksponering i raw-filen. Bagefter bliver billedet åbnet i Photoshop. Det lyder måske en anelse kompliceret, men tro os: Det er pærelet.

Billede A

2 Fordele ved raw

Nogle af de trin, som vi gennemgår i denne guide, skal man igennem, hver gang man bruger raw-filer, men før vi kommer til disse vigtige skridt, skal vi ind på årsagen til, at vi er nødt til at redigere billedets grund-elementer.

Vi skal også se på de funktioner, som Adobe Camera Raw har at tilbyde. Når man arbejder med en raw-fil, har man langt flere data at lege med: en bredere farveskala, et større dynamisk område, flere justeringer af skarphed og støj og meget andet. Kort sagt giver dette format mere kontrol over billedet, og det er netop det, man ønsker, når man manipulerer et foto.

Se også:  Trin for trin-guide: Fiks billederne med hurtigt program

>> Når man arbejder i Adobe Camera Raw, redigerer man filen direkte, og derfor har man mere kontrol, end man ville have i Photoshop. Photoshop er stedet, hvor man fokuserer mere på de visuelle effekter; Adobe Camera Raw sørger for, at ens udgangspunkt er så godt, som det kan være. Som du kan se, er nogle af Adobe Camera Raws funktioner umiddelbart tilgængelige i højre side.

Under fanen “Basic” findes de mest fundamentale indstillinger såsom hvidbalance, temperatur, eksponering, mætning, kontrast, skygger, højlys, hvidt og sort. Med disse skydere kan man bringe noget liv ind i sit billede, og de giver en god, stærk begyndelse på et projekt.

TAGS
adobe photoshop
Billedredigering
jpeg
RAW

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S