Home » Gratis software » [Guide]: Sådan laver du en GIF-video
[Guide]: Sådan laver du en GIF-video

[Guide]: Sådan laver du en GIF-video

Share

Drømmer du om at omdanne nogle af dine videoer til animationer, som kan bruges på nettet. Så læs videre her, hvor vi viser dig, hvor nemt det er konvertere videoen til en GIF-fil med det gratis program Giphy

Man siger, at et billede fortæller mere end 1000 ord, men en animeret GIF kan måske fortælle en endnu bedre historie. Selvom vi har fået HTML5-videoer, så er de små animationer stadig populære. De fylder ikke ret meget (et plus på mobile enheder), og filformatet kan understøttes af alle enheder.

På et site som Giphy (https://giphy.com) kan du hente en masse færdige animationer, men nogle gange kan man bedre udtrykke sig med sine egne animationer. Og med de rette værktøjer kan du nemt animere selv.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Hvis du allerede har et video-klip, kan du gå direkte videre til trin 5. Alternativt kan du hente og konvertere en video fra YouTube, som vi forklarer i trin 1, eller lave en optagelse fra dit Skrivebord som forklaret i trin 3. Det er en god metode til at lave en GIF fra et spil eller en film, som afspilles på pc’en.

1 Find en onlinevideo

Hvis du har fået tilladelse til det fra ophavsretsholde-ren, eller du selv har uploadet den, kan du downloade en video fra nettet og omdanne den til en GIF. Hent først 4K Video Downloader (www.4kdownload.com). Find så den ønskede video, og kopier dens adresse til din webbrowser. Åbn 4K Video Downloader, og klik knappen “Paste link”.

Se også:  Her er fire gode gratis-programmer du kan hente lige nu
2 Gem den på din pc

Du skal nu vælge videoens kvalitet. En af GIF’ernes fordele er den lille størrelse, så kvaliteten “High quality 480p” er fin her. Behold MP4-formatet, og vælg en mappe til den hentede fil. Vi anbefaler, at du lægger den på Skrivebordet eller i Videoer. Klik på “Download”. Når den grønne bjælke har udfyldt sit felt helt, er videoen klar.

3 Indfang en video fra skærmen

Hvis du vil lave en GIF fra et spil eller anden software, skal du have fat i den gratis skærmoptager OBS Studio. Den ser lidt indviklet ud, men er faktisk nem. Hent den på https://obsproject.com/download, og kør installationsfilen. Du skal ikke tilvælge de tilbudte plugins. Start programmet, og spring autokonfigurationsguiden over.

TAGS
animeret gif
AOD Download
Giphy
Video
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S