Home » Hi-Fi » Guide: Sådan gør du din pc til et komplet lydstudie
Guide: Sådan gør du din pc til et komplet lydstudie

Guide: Sådan gør du din pc til et komplet lydstudie

Share

Er svaret ja til alle spørgsmål, skal du under-søge opsætningen på softwaresiden. Er din lydgrænseflade korrekt konfigureret i din DAW? Led efter indgange og udgange i dine systemindstillinger, og sørg for, at de er indstillet til din lydgrænseflade. Har du de nyeste drivere installeret? Er sporet indstillet til at optage? Kan du se niveauer komme igennem din DAW? Hvis din mikrofon eller dit instrument er tilsluttet indgang to, er sporet i din DAW også sat til indgang to?

Ableton har en lang række DJing-live-funktioner end andre DAW’er, heraf tilnavnet ”Live”.

Er svarene stadig ja, er det tid til at gå på nettet. Andre har sandsynligvis haft et lignende problem med tilsvarende udstyr. Hvis ikke, giver det ofte nogle nyttige svar, hvis du lægger et hurtigt spørgsmål på producentens brugerforum eller på hjemmesiden Gearslutz (www.gearslutz.com).

Alan Turing behøvede måske ikke bekymre sig om driverkompatibilitet i 1951, men han formåede at gengive en forståelig udgave af den britiske nationalhymne ved hjælp af en computerenhed bygget fra bunden. Med det som inspiration skal du nok komme igennem eventuelle problemer og hen over bump på vejen mod optagelsen af din første sang eller dit første nummer. Og alle de efterfølgende på din vej mod stjernestatus …

Mix dine spor

Med små midler kan du komme langt. Det gør du eksempelvis ved på din pc at tilføje effekter til dine lydspor.

Komposition og optagelse er kun halvdelen af arbejdet. At få delene til at lyde godt sammen handler om at mixe.

Se også:  Sennheiser MKE 200 [TEST]: Få bedre lyd i dine videoer

Overvej først lydstyrke og placering i hvert spor. I et traditionelt rockband placeres vokal og bas i midten af ​​mixet, mens guitarer og andre instrumenter placeres på begge sider, og trommer-ne breder sig i den fulde stereoopsætning. Inden for elektronisk musik gælder tilsvarende principper: Vokal og bas i midten, andre dele til hver side.

Juster panoreringen på dine spor, indtil du kan høre alle tydeligt. Foretag nu justeringer i volumen, så det lyder, som om hver del har fået plads, ikke som om de konkurrerer om at blive hørt. Svage stemmer eller instrumentaloptagelser kan gemmes i mixet ved at dæmpe lydstyrken, men du er bedst tjent med at få et godt spor fra start.

Se også:  Sennheiser Memory Mic [TEST]: Få lækker lyd på dine mobilvideoer

Herefter kommer kompressionen. En kompressor indstiller højeste og laveste lydstyrke på et spor og kan bruges til at opstramme enkelte dele eller hele sangen. Alle sange har fået en vis komprimering gennem processen.

Som minimum bør komprimering anvendes på en vokal og instrumenter med et bredt dynamisk område, for eksempel en guitar, der spilles blødt under verset, men hårdere i omkvædet. Med hjælpespor kan du tildele effekter såsom forsinkelse og ekstra instrumenter og opnå en blanding af enkle og effektfulde lyde.

TAGS
hjemmestudiet
lydoptagelse
lydredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S