Home » Guide » Guide: Sådan gendanner du slettede filer
Guide: Sådan gendanner du slettede filer

Guide: Sådan gendanner du slettede filer

Share

Lad dig ikke overmande af panik, hvis du er kommet til at slette en fil eller har tabt dine data i et harddisk-crash. Med programmet Recuva kan du få det tabte tilbage

Der er mange måder at frigøre harddiskplads på. Det første du sikkert gør er at gå på jagt efter filer, som du ikke længere har brug for, slette dem og derefter tømme Papirkurven. Men hvad nu, hvis det går op for dig, at du har slettet noget vigtigt, så er filerne jo væk for evigt, ikke?
Eller hvad hvis din eksterne disk ikke længere virker og tager dine fotos og videoer med i faldet? Eller du ved en fejl kommer til at slette en USB-stick?

Når du sletter en fil i Windows, er den ikke helt fjernet. Den plads, som filen optager på drevet, markeres blot som “tilgængelig” og kan nu overskrives af nye filer. Men indtil det er sket, kan du gendanne filen ved hjælp af et gratis værktøj, som hedder Recuva. For at kunne reagere hurtigt er det bedst at have Recuva installeret på sin pc – bare for en sikkerheds skyld.

Se også:  Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien
1 Installer Recuva

Du kan hente gratisversionen af Recuva på www.piriform.com/recuva. Når installationsprogrammet er hentet, dobbeltklikker du på ikonet og installerer programmet. Før du klikker “Install”, vælger du sprog. Vi vælger selvfølgelig dansk. Før du installerer, kan du fravælge at få det ellers udmærkede program CCleaner med.

2 Hvor er filen?

Når en fil skal genoprettes, åbner du Recuva, som vil guide dig igennem processen. Først skal du vælge filtype fo eksempel billeder, e-mails og videoer. Hvis du kan præcisere dette, hjælper du Recuva med at fokusere og være hurtigere. Du bliver også spurgt, hvor filen er gemt, men det er ikke så vigtigt at huske (øger blot hastigheden).

Se også:  Nu kan du køre Android-apps på Windows-computeren
3 Scan efter filer

Klik på “Start” for at scanne. Recuva tilbyder en “Dyb Scanning”, men den er ikke nødvendig nu. Recuva leder efter filer, som er slettet for nylig, i de områder du har valgt. Når scanningen er slut, ser du de filer, som matcher din søgning. Rød, gul eller grøn markering ud for filerne viser, hvor nemme de er at gendanne.

TAGS
gendannelse
Recuva
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S