Home » Software » Guide: Sådan gemmer du næsten enhver fil som PDF
Guide: Sådan gemmer du næsten enhver fil som PDF

Guide: Sådan gemmer du næsten enhver fil som PDF

Share

Det beskedne filformat PDF er faktisk ret bemærkelsesværdigt. Engang skulle du være i besiddelse af dyr software for at oprette en PDF-fil, men sådan er det bestemt ikke længere

PDF-filer har en række fordele. Du er sikker på, at filen ser ens ud på alle computere. Og man kan ikke uden videre redigere eller ændre en PDF. For ikke så længe siden skulle du have dyr, specialiseret software for at kunne oprette en PDF-fil, men nu kan du med mange populære applikationer, for eksempel Microsoft Office-pakken, gemme filer direkte som PDF’er.

Men der er en anden mulighed, som Office ikke understøtter. Du kan gemme en eksisterende fil som PDF ved at “printe” den i en virtuel PDF-printer. På denne fikse måde kan nærmest enhver fil, som kan udskrives, konverteres til PDF. Der er dog grænser. For eksempel kan du af gode grunde ikke gemme en mp3-fil som PDF. Men læs videre for at se, hvordan du udnytter det praktiske PDF-format.

Se også:  De bedste gratis-programmer
1 Undersøg om pdf-printer er installeret

Som standard rummer Windows 10 en pdf-printer, men alligevel bør du lige tjekke, om du har den installeret. Klik på knappen “Start”, herefter på Indstillinger > Enheder, og vælg derefter sektionen “Printere og scannere”. Ud over de fysiske printere, du har, skal der også være en linje, der hedder “Microsoft Print to PDF”.

2 Installer den manglende pdf-printer

Hvis linjen mod forventning mangler, bliver du nødt til at installere den. Hvis det er tilfældet, skal du trykke på knapperne Win + R samtidig for at åbne boksen “Kør”. Skriv “optionalfeatures.exe” og tryk Enter. Kig listen igennem. Her hedder funktionen “Microsoft Udskriv til PDF”. Sæt flueben, og klik “OK”.

Se også:  Gratis Adobe-plugin giver bedre PDF-værktøjer i Chrome-browseren
3 Gem tekst og billeder som pdf

Når printeren er installeret, er det nemt at gemme næsten alle former for filer som pdf uden ekstra software. Du åbner din fil i den applikation, du normalt ville bruge – for eksempel Notesblok, Photoshop eller en browser – og vælger “Udskriv”. I dialogboksen vælger du “Microsoft Print to PDF” i stedet for en af dine fysiske printere.

TAGS
Filhåndtering
formatering
pdf

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S